Криза є. Протиотрути немає

Криза є. Протиотрути немає

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Для України фінансова, а як наслідок — економічна криза лише починається, — стверджує «УМ» президент Центру економічних досліджень Олександр Пасхавер. — Наразі фіксується зниження виробництва та попиту, але основні наслідки кризи відчуємо у 2009 році. Можливо, вона проявиться в низькому, майже нульовому, рівні ВВП. Але все залежить від ефективності як у цілому світі, так і в українській державі зокрема». Чіткі прогнози Олександр Пасхавер давати остерігається, водночас експерт натякає: в України є всі шанси провести широке реформування національної економіки завдяки запровадженню антикризових механізмів, адже «те, що не вбиває, — зміцнює».

Ми поховаємо відходи чи вони нас?

Ми поховаємо відходи чи вони нас?

Довгоочікуваний об’єкт покликаний нарешті розв’язати доволі задавнену проблему міського полігону твердих побутових відходів. Тривалий конкурс (його кілька разів переносили) на кращий інвестиційний проект із проведення робіт щодо сортування, переробки та утилізації відходів у гострій конкуренції виграло ТОВ «Еко Баланс сервіс».

Реагуймо швидко, по–європейському

Реагуймо швидко, по–європейському

Невдовзі українські військові можуть увійти до одного з найелітніших міжнародних миротворчих формувань — Європейських сил швидкого реагування, які ще називають Єврокорпус. Відповідну заявку під час наради міністрів оборони країн ЄС подав начальник Генерального штабу ЗСУ, генерал армії Сергій Кириченко. Щоправда, українська громадськість уперше дізналася про це не від своїх військових, а від колеги генерала Кириченка — начальника Генштабу збройних сил Франції Анрі Бентежа. За словами останнього, українські військові зараз готують список підрозділів, які можуть включити до Єврокорпусу.

Кращі — на кухню!

Кращі — на кухню!

«Подія відбудеться в рамках першого міського конкурсу кухарів «Львівська пательня», що триватиме з 30 жовтня до 5 грудня, — повідомили «УМ» у прес–службі Львівської міської ради. — Також у рамках конкурсу відбудеться демонстрація кухарських умінь». Організатори конкурсу — Гільдія рестораторів Львова спільно з міською радою — визначатимуть найкращого кухаря у два етапи. Перший етап триватиме з 30 жовтня до 20 листопада. Протягом цього часу кухарі повинні приготувати страву та надіслати її фотографію разом з описом у департамент економічної політики Львівської міськради. З усіх надісланих пропозицій професійне журі має відібрати шість найкращих страв.

Як у Сумці лілеї втопили

Як у Сумці лілеї втопили

До кожної квітки прив’язали шматок арматури і вкинули у воду — щоб не випливла. Так у річці Сумка опинилися двадцять клубнів білих лілей, які, ймовірно, зацвітуть уже наступного літа. Цей подарунок вирішив зробити своєму місту пенсіонер Віктор Костенко, який захоплюється розведенням лілей і вирощує їх удома.

Лисички на потіху

Лисички на потіху

Восьмимісячні лисенята з села Деревачі, що на Львів­щині, днями отримали нову прописку: тепер вони живуть у Львівському міському дитячому еколого–натуралістичному центрі на вулиці Кубанській, 12. Як повідомив директор ЛКП «Лев» Олександр Стаєнний, тварин передав мешканець Деревачів Михайло Батіг.

На пагорбі біля вітряка

На пагорбі біля вітряка

На Черкащині одним садом стало більше. Його посадили на малій батьківщині гетьмана Богдана Хмельницького — в Чиги­ринському районі, у селі Івківцях, де свого часу народився козацький ватажок Максим Залізняк. «Сад пам’яті Максима Залізняка посадили на пагорбі біля вітряка, який цього літа вдалося відновити.

«Робінгудство» на Хрещатику

«Робінгудство» на Хрещатику

13 майнових питань і 24 земельних мала розглянути вчора сесія Київради. І це ще не весь її порядок денний, опрацювання якого інколи затягується до глибокого вечора. До обіду ж столичні депутати промарудились із тарифами на житлово–комунальні послуги. З доповіддю, яка обґрунтовувала необхідність підняття цін на «продукцію» комунального сектору, виступив депутат від «Громадянського активу Києва» та за сумісництвом голова правління ЗАТ «Київенергохолдинг» Юрій Бондар.

Всі статті рубрики