НОВИНИ ПЛЮС

28.10.2008

Ющенко в Туреччині

Президент Віктор Ющенко перебуває з офіційним дводенним візитом у Туреччині. Учора в Анкарі глава держави зустрівся з головою Великих національних зборів Турецької Республіки Кьоксалом Топтаном, сторони обговорили питання прискорення процесу ратифікації турецьким парламентом угоди про співробітництво у сфері науки та технологій та угоди про співробітництво в галузі енергетики. Також Ющенко провів переговори з президентом Туреччини Абдуллахом Гюлем та прем’єр–міністром Реджепом Ердоганом, а сьогодні у Стамбулі зустрічатиметься з представниками ділових кіл Туреччини і Вселенським Патріархом Варфоломієм І.

Герасим’юк «моніторитиме» Європу

Народний депутат України, представниця Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Ольга Герасим’юк обрана до Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи. Як повідомляє «Майдан», її кандидатуру запропонував голова групи Європейської народної партії в ПАРЄ Люк ван ден Бранде. Нагадаємо, партія «Народний союз «Наша Україна», до якої належить Герасим’юк, є членом Європейської народної партії.

Моніторинговий комітет ПАРЄ займається перевіркою стану виконання зобов’язань, які взяли на себе країни–члени Асамблеї. Як уточнила сама Герасим’юк, у цьому випадку йдеться про стан дотримання прав людини.

Рейтинги від ФОМ

Блок Юлії Тимошенко і Партія регіонів залишаються лідерами рейтингу політичних сил на дострокових парламентських виборах. Такими є результати соціологічного опитування компанії «ФОМ–Україна», які оприлюднив гендиректор цієї організації Олександр Бухалов. За даними дослідження, 21,2% респондентів віддали б свої голоси за БЮТ, 19,8% — за Партію регіонів, 4,5% — Компартію, 2,8% — Блок Литвина, 2,7% — ймовірний Блок Ющенка. Серед тих, хто переконаний, що точно прийде на виборчу дільницю і проголосує, БЮТ підтримують 31,1%, Партію регіонів — 29%, КПУ — 6,6%, Блок Литвина — 4,1%, Блок Ющенка — 4%. Загалом взяти участь у дострокових виборах збираються 60,6% опитаних. Дослідження проводилося 12—23 жовтня, опитано дві тисячі респондентів у 160 населених пунктах країни, похибка вибірки — 2,2%.