Бо кожен старт у Раді — фініш

Бо кожен старт у Раді — фініш

Доля антикризового проекту, покликаного зменшити наслідки економічної кризи для України, а також фінансування виборів, знову залишалася невідомою. Верховна Рада перенесла слухання цих питань на п’ятницю, зате, що вже добре, включила всі потрібні законопроекти до порядку денного. Вчорашній день пішов на вивчення законопроектів, зокрема, урядового «талмуду», покликаного зменшити наслідки фінансової кризи для України. Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк заявив, що сьогодні, в п’ятницю, на пленарному засіданні ці проекти слухатимуться незалежно від того, чи комітети дали свої висновки щодо них.

Могорич за «пшик»

Могорич за «пшик»

Чи це колективна думка всієї тутешньої фракції БЮТ, чи тільки окремого її члена Юрія Могаричова, з’ясувати не вдалося. На початку вчорашнього пленарного засідання Верховної Ради Криму Могаричов спробував загітувати колег включити в порядок денний проект звернення до Президента із закликом добровільно зректися влади. Мовляв, на тлі міжнародної фінансової кризи призначені ним дострокові вибори парламенту не сприятимуть стабільності в країні, до того ж їхні результати суттєво не позначаться на розстановці політичних сил у ВР.

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Микола Оніщук: Новий парламент має з’явитися настільки швидко, наскільки це можливо

Микола Оніщук: Новий парламент має з’явитися настільки швидко, наскільки це можливо

Міністр юстиції Микола Оніщук зараз дуже заклопотаний. У його приймальні збирається велика черга відвідувачів. Переговори, зустрічі, інтерв’ю... На органах влади, які задіяні в юридичних справах, зараз зосереджена підвищена увага, адже дострокові вибори треба не тільки призначити, а й відстояти. Цього року, як і навесні 2007–го, в політичний конфлікт втяглися судові та правоохоронні органи. А для того, щоб вибори відбулися, треба не тільки відповідні законодавчі підстави, а й, виявляється, згода всіх ключових учасників. «Це через те, що в нас політика, на жаль, стоїть над правом», — каже Микола Оніщук.
Микола Васильович є членом партії «Наша Україна» і був призначений в уряд за квотою «НУНС». У нинішньому конфлікті він, природно, захищає позицію Президента. Тому, коли мова заходить про рішення глави держави, коментує їх обережно.

Юрій Луценко: Перед тим, як віддати команди, я кілька разів спокійно вдихаю

Юрій Луценко: Перед тим, як віддати команди, я кілька разів спокійно вдихаю

Це інтерв’ю Юрій Луценко ініціював сам, аби пояснити позицію міліції щодо останніх резонансних подій. Час розмови не обмежував, тож спілкування було тривалим. Народні депутати з так само «Народної самооборони» покірно чекали в приймальні міністерського кабінету. У цей час у кабінеті Луценко крутив навколо своєї осі подарунковий бронзовий тризуб на мармуровій підставці й багато разів повторював тезу про недоцільність дострокових виборів у час страшенної кризи та потребу об’єднатися і Президентові, і Прем’єру, і навіть «Регіонам» із комуністами навколо загальнонаціональних викликів.
У кабінеті нинішнього глави МВС немає президентського портрета в класичному розумінні — є фото Ющенка з Луценком, які сидять на робочій нараді. Є ще один знімок, на якому Ющенко й Луценко приймають парад внутрішніх військ. «Я ставлю фотографії, які нагадують мені найкращі події. Ось, наприклад, Луценко з революційним канканом на майдані», — колишній соціаліст, а нині лідер «Народної самооборони» показує на світлину 2004 року. Фотографії Тимошенко в кабінеті немає. «З нею я бачуся достатньо часто, щоб ставити її фото на пам’ять. Офіційні портрети говорять не так про повагу до лідера, як указують на господаря. А я нікого не вважаю своїм господарем», — зазначає глава МВС.
Утретє на цю посаду Луценко прийшов як ставленик Президента Ющенка, але тепер належить до кола опонентів глави держави. Водночас Юрій не погоджується з тими, хто після останніх подій однозначно зарахував його до числа «юлефанів». Він не виключає, що піде на наступні вибори не в складі Блоку Тимошенко. А окремо. Або, скажімо, в парі з Кличком.
Що ж до Банкової, то цього разу Луценко був досить коректним у висловлюваннях. А почав з аналізу останніх сутичок за участю міліції — власне, висвітлення їх в «УМ» і привернуло увагу міністра.

Всі статті рубрики