Польське «срібло» Ахметова

Польське «срібло» Ахметова

Оприлюднений польським журналом «Впрост» цьогорічний рейтинг ста найбагатших людей Центральної і Східної Європи включає 24 українців, двоє з них посіли місця у першій десятці списку товстосумів. Зокрема, Рінат Ахметов (група СКМ) збільшив свій капітал з минулорічних 18,7 мільярда доларів до 23 млрд. доларів, що дозволило йому посісти друге місце рейтингу «Впрост». Економічні експерти пояснюють успіх Ахметова сприятливим для металургіії періодом — зростанням цін на продукцію галузі у першому півріччі 2008 року. Але до кінця року у зв’язку з кризою на ринку продукції металургії капіталізація компанії Ахметова значно знизиться, переконані економісти.

Урочисте відкриття того, що не працює

Урочисте відкриття того, що не працює

Учора провідні фізики–ядерники світу одягли найкращі костюми, щоб привітати в Женеві високих гостей, які прибули на церемонію пуску Великого­ андронного колай­дера. У Женеві зібралися лідери 20 країн–членів Європейської організації з ядерних досліджень (ЦЕРН) і міністри енергетики та науки ще десятків країн, які співробітничають із ЦЕРНом. Сам колайдер, щоправда, не працює, бо після пробного запуску 10 вересня мав проблеми, а 19 вересня і взагалі був зупинений у зв’язку з аварією системи охолодження. Тепер він має пройти ремонт та бути законсервованим на зиму, а вже навесні його виведуть на робочий режим.

Уряди «беруть» банки

Уряди «беруть» банки

Учора стало відомо, що Ісландія, яка перебуває на межі банкрутства, отримає кредит у розмірі шести мільярдів доларів на порятунок своєї економіки та банківської системи. Один мільярд пообіцяв надати Міжнародний валютний фонд, а решту — центробанки скандинавських країн та Японії. Щоправда, цієї суми може бути недостатньо для виконання всіх антикризових програм, бо раніше уряд заявляв, що країна потребує щонайменше 10 млрд. доларів.

Журналіст свідчить після смерті

Журналіст свідчить після смерті

Голландського оператора, який загинув під час російської інтервенції до Грузії, вбила російська касетна бомба, повідомило позавчора МЗС Нідерландів із посиланням на результати урядового розслідування. 39–річний Стан Сторіманс загинув 12 серпня під час російського авіаудару по грузинському місту Горі. Голландська слідча група відбула до Горі через два тижні після інциденту, щоб зібрати доказові матеріали та показання свідків.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики