Політична екологія

Політична екологія

Тернопільське обласне управління екології затягує з видачею дозволу на спорудження пам’ятника провідникові ОУН—УПА Степану Бандері. Про виникнення таких «непередбачуваних перепон» заявив голова Тернопільської облдержадміністрації Юрій Чижмарь. «Органи управління екології вже впродовж кількох тижнів не дають дозволу на виконання робіт», — зазначив «губернатор». Голова ОДА не розуміє, «що можна так довго вирішувати». За словами пана Чижмаря, якщо екологів турбує видалення наявних зелених насаджень при встановленні пам’ятника, то в результаті подальшої реконструкції площі дерев тут стане майже втричі більше.

Йдемо на дно... Та владу — не здамо!

Йдемо на дно... Та владу — не здамо!

Співробітники Київського інституту проблем управління імені Горшеніна розпитали харків’ян про їхнє життя–буття і зробили досить цікавий висновок. Незважаючи на те, що мешканці одного з найбільших вітчизняних мегаполісів украй невдоволені рівнем власного добробуту, переважна більшість із них, майже 84 відсотки, не планують шукати щастя за межами рідного міста, а значить — й України. Такого високого почуття патріотизму (хай навіть і забарвленого в місцевий колорит. — Авт.) сьогодні, за словами директора Інституту Костя Бондаренка, не проявляють мешканці жодного іншого міста країни. Щоправда, за іншими показниками, у Харкові, на жаль, «все як у людей». Тобто бажає бути кращим.

Кілер для мера?

Кілер для мера?

Після невдалих спроб депутатів Черкаської міськради влаштувати імпічмент міському Сергію Одаричу — нова новина. Шокуюча. «Сьогодні мер Сергій Одарич поінформував мене, що депутати Ковальчук і Стрижак заявили: мовляв, якщо ми не можемо прибрати мера через голосування, то наймемо кілера. Мер, відповідно, зробив заяву з цього приводу», — розповів на прес–конференції «губернатор» Черкащини Олександр Черевко.

Всі статті рубрики