НОВИНИ ПЛЮС

18.10.2008

МВФ допоможе Україні

Міжнародний валютний фонд обіцяє допомогти Україні в стабілізації економічної ситуації. Про це вчора під час зустрічі в Києві з Прем’єр–міністром Юлією Тимошенко заявила голова місії МВФ Джейла Пазарбазіолу, підкресливши, що на сьогодні МВФ достатньо активно і продуктивно співпрацює з профільними міністерствами України, а також експертами з економічних і фінансових питань. «Ми надзвичайно зацікавлені у тому, щоб (...) Україна мала можливість одержати від МВФ необхідну фінансову допомогу», — цитує Тимошенко УНІАН.

Блок Гриценка

Голова парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко піде на дострокові вибори з власною політичною силою. Про це він розповів в інтерв’ю журналу «Фокус». Амбіція екс–міністра оборони — посісти третє місце, пропустивши вперед тільки Тимошенко і Януковича. «У нашу політичну силу ми підбираємо людей, які уміють ходити з прямою спиною і не схильні до впливу ззовні», — сказав Гриценко. Ідеться про блок на основі вже існуючих партій.

Цушко вийшов із Соцпартії

Колишній міністр внутрішніх справ Василь Цушко вийшов із Соціалістичної партії . Як повідомили УНІАН в СПУ, політрада задовольнила його прохання не відновлювати його як члена Соцпартії (Цушко після призначення на посаду в МВС у 2006 р. призупинив членство в партії, оскільки керівник правоохоронної структури мав бути позапартійним). У своїй заяві Цушко пояснює свою відмову від членства в СПУ поганим станом здоров’я, хоча раніше багато говорили про його складні стосунки з керівниками Соцпартії. Не виключено, надалі він увійде до списку Партії регіонів.

Засідання уряду

Прем’єр Юлія Тимошенко вчора скликала позачергове засідання Кабінету Міністрів На 17.00. Цього тижня відбулося ще два позачергових засідання уряду — у вівторок та четвер.

Чергова відзнака Кличкові

Президент Віктор Ющенко нагородив боксера Віталія Кличка, який минулими вихідними здобув титул чемпіона світу у суперважкій вазі за версією WBC, орденом «За заслуги I ступеня». Раніше Віталій Кличко отримував від Президента і найвище звання — Герой України.