Як зупинити «цінову атаку» постачальників ліків

18.10.2008

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко просить Генпрокуратуру терміново порушити кримінальні справи за фактом підвищення цін на ліки з боку оптових постачальників.

«Зараз ми отримали інформацію, що по Україні окремі оптові приватні постачальники необґрунтовано і без будь–яких пояснень збільшили ціни на лікарські засоби. Я вважаю, що це ще одна рейдерська атака на Україну», — заявила Тимошенко.

За її словами, ці дії мусять бути миттєво зупинені, тому вона направить звернення до Генпрокуратури з переліком таких підприємств, які «здійснюють необґрунтовану цінову атаку».

«Мені здається, що всі ці речі сплановані для того, щоб розбалансувати і дестабілізувати далі ситуацію в Україні», — заявила Прем’єр.

Крім порушення кримінальних справ проти недобросовісних постачальників, Тимошенко вимагає від прокуратури арештувати майно цих компаній.

У відповідь на заяви Прем’єра Антимонопольний комітет уже порушив справу за фактом одночасного стрімкого підвищення цін на лікарські засоби з боку деяких операторів ринку медпрепаратів. АМКУ зосередить свою увагу на найбільш необхідних для населення препаратах — зокрема, амізон, корвалол, каптопрес тощо.