Крила Юлі

18.10.2008

Свого часу деякі ЗМІ повідомляли нібито про здійснення Юлією Тимошенко «таємних» закордонних поїздок, які мали місце в серпні цього року, та зловживання в царині газових угод. Порушенням стало нібито використання державних коштів для їх фінансування. Глава уряду тоді відкинула всі звинувачення на свою адресу й узагалі заперечила сам факт таких подорожей. Але народний депутат Оксана Білозір передала офіційний депутатський запит до СБУ та Генпрокуратури.

Учора активістка партії «Єдиний центр» поінформувала пресу про перші результати перевірки згаданих фактів. Зокрема, ГПУ повідомляє про відсутність порушень «щодо укладання угоди в газовій сфері». Однак встановлено: громадянка України Юлія Тимошенко проходила реєстрацію в аеропорту «Жуляни», зокрема, ця пасажирка злітала в Москву чартерним рейсом «Київ—Сімферополь—Внуково—Київ», а також відвідала кілька європейських міст. Це підтверджують у СБУ і Держприкордонслужбі. Наразі правоохоронці з’ясовують джерела фінансування «чартерів».

«Я не проти того, щоби громадяни України вільно подорожували світом. Але я проти, коли посадовці приховують не те що мету — факт своїх поїздок. І не важливо, робиться це при виконанні службових обов’язків чи у відпустці», — каже Білозір. Депутатка відмовилася відповідати на уточнюючі запитання, лише пообіцяла оперативно оприлюднити нові факти цієї справи — перевірка триває.