Медведєв відрапортував Саркозі

Медведєв відрапортував Саркозі

Учора, на день раніше запланованого терміну, Росія вивела всі свої війська з так званих буферних зон у районі грузино–абхазького конфлікту, повідомив помічник командувача Колективними силами з підтримання миру в зоні конфлікту (так у Росії називаються окупаційні війська) підполковник Олександр Новицький. Територію постів передано представникам грузинської влади і спостерігачам від ЄС та ООН. Глава МВС Грузії Шота Утіашвілі підтвердив інформацію про виведення Росією військ із зон безпеки біля кордонів Абхазії та Південної Осетії.

Обережно, вас знімають

Обережно, вас знімають

Запущений американською космічною агенцією НАСА космічний зонд «Мессенджер» вдруге підійшов до найближчої до Сонця планети — Меркурія. Зонд рухається по еліптичній орбіті, і вперше наблизився до Меркурія в січні цього року. Цього тижня «Мессенджер» підійшов на найменшу відстань до планети — лише 200 кілометрів — і зробив серію фото, які передав на Землю. Камерам відкрилася приблизно третина поверхні Меркурія, якої вчені ще ніколи не бачили. З’ясувалося, що Меркурій вкритий скелястими виступами висотою до двох кілометрів та кратерами.

Майстер чуттєвого екстазу

Майстер чуттєвого екстазу

Цьогорічна Нобелівська пре­мія з літератури дісталася французькому письменнику Жану–Марі Гюставу ле Клезіо. Нобелівський комітет у своєму обґрунтуванні називає його «автором нових напрямів, поетичних пригод і чуттєвого екстазу, дослідником людської натури за межами пануючої цивілізації і всередині неї». Ле Клезіо став першим французом з 1985 року, який отримав Нобелівську премію з літератури.

Косово судитимуть?

Косово судитимуть?

Генеральна Асамблея ООН позавчора підтримала запропоновану Сербією резолюцію про подання позову до Міжнародного суду в Гаазі щодо легітимності одностороннього проголошення Косовим незалежності. За цю резолюцію проголосувало 77 країн світу, шість висловилося «проти» та 74 утрималося. Проти голосували лише США та Албанія в компанії з такими екзотичними карликовими державами, як Маршаллові острови, Мікронезія, Науру і Палау.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики