Джемма в нафті

10.10.2008
Джемма в нафті

Облита нафтою Джемма Артертон — також «дівчина Бонда», хоч і не головна.

Чим ближче до світової прем’єри нового фільму про пригоди Джеймса Бонда (29 жовтня), тим більше інтриг навколо сюжету та героїв. Зокрема, як з’ясувалося, «дівчина Бонда» у стрічці буде не одна, а цілих дві. Перша — наша співвітчизниця Ольга Куриленко з Бердянська, яка зіграє подружку агента 007 Каміллу. Друга — 22–річна англійка Джемма Артертон, виконавиця ролі агента британської розвідки Mі–6 на прізвище Філдс. Нагадаємо, спочатку повідомлялося, що головною жіночою героїнею фільму «Квант милосердя» буде саме Артертон, потім лаври «дівчини Бонда» в неї забрала Куриленко. А тепер є інформація, що Джемма у фільмі також фігурує, і зовсім не в дрібній ролі.

Як пише лондонська газета «Дейлі мейл», в одному з епізодів, котрий може стати «культовим» (принаймні цього бажає сама Артертон), Джемма лежить упоперек ліжка гола, вся вимазана чорною нафтою. Це — перифраз із «бондівського» фільму «Голдфінгер» 1964 року, коли недруги суперагента у подібний спосіб покарали героїню акторки Шерлі Ітон. Щоправда, та дівчина Бонда (Шона Коннері) була не в нафті, а в золоті. Але, очевидно, в наш час енергоносії — більш благодатна тема. Та й за сюжетом нової серії, як інформує сайт Kinopoisk.ru, Бонд із Каміллою протистоять групі змовників, котрі прагнуть встановити контроль над світовими запасами нафти.

«Дейлі мейл» зазначає, що творці «Кванту милосердя» самі надали пресі кадри з «чорною» Джеммою, аби підігріти інтерес до прем’єри. А міс Артертон теж не проти попіаритися: крім своїх відчуттів у випадку з «цією чорною штукою, яка потрапила навіть у вуха», молода британка описує в інтерв’ю журналістам поцілунок... із Бондом. Так–так, наголошує актриса, режисер Марк Форстер змусив їх із Деніелом Крейгом поцілуватися в перший же день зйомок Джемми.

Артертон народилася в родині зварювальника і прибиральниці, закінчила Королівську школу драматичного мистецтва, вже встигла дебютувати на сцені шекспірівського театру «Глобус» й знятися у фільмах «Однокласниці», «Троє на виліт», «Рок–н–рольник», «Принц Персії: Піски часу» та ін. Вона живе в Лондоні зі своїм хлопцем.