Великий тато

08.10.2008
Великий тато

Бао Сишунь із дружиною.

Найвищий чоловік у світі тепер іще й найщасливіший. Монгольський пастух Бао Сишунь став батьком — дружина народила 57–річному велетню сина. Попри те, що зріст татуся становить аж 2 м 36 см, а вдвічі молодша Ся Шуцзюань на 68 см нижча, малюк виявився не критично великим — 56 см на зріст і 4,2 кг вагою. Тож пологи пройшли легко. Як повідомляє агенція «Рейтер», дитина народилася ще 2 жовтня, але кілька днів цю новину приховували від преси.

Насправді Бао Сишунь — не найвища людина на Землі. Українець Леонід Стадник виріс аж на 257 см, тож має повне право дивитися на монгольського здорованя зверхньо. Однак у серпні ім’я Стадника зникло зі сторінок Книги рекордів Гіннесса, оскільки наш співвітчизник відмовився пройти замірювання за новими правилами — дозволити виміряти свій зріст шість разів протягом доби у положенні стоячи і лежачи. Тож Бао Сишунь удруге був визнаний найвищим офіційно виміряним землянином — у 2006 році він уже здобував цей «титул», усього на 2 мм випередивши попереднього рекордсмена.

До речі, саме того року Бао почав шукати собі пару, попросивши пресу посприяти йому в цій нелегкій справі. Пастух отримав безліч відгуків з багатьох куточків планети, але найбільше йому припала до душі землячка з Монголії, з якою в липні минулого року велетень і побрався.