ХРОНІКА

07.10.2008

Жіночий футбол

Учора в Ньоні відбулося жеребкування «плей–оф» за вихід у фінальну частину Євро–2009. Збірна України зіграє з командою Словенії (25/26 і 29/30 жовтня).

Художня гімнастика

На Кубку світу в іспанському Бенідормі українки здобули шість медалей. «Срібло» у змаганнях з обручем отримала наша провідна «художниця» Ганна Безсонова, а «бронзу» — Наталія Годунко. Перше місце тут посіла росіянка Євгенія Канаєва, якій Безсонова програла 0,8 бала. Не обійшла українка Канаєву й у вправах із булавами — знову друга сходинка для Ганни. Ситуація ще раз повторилася у вправах зі стрічками: Канаєва перша, Безсонова — друга. Ще дві бронзові медалі виборола наша команда у групових вправах зі стрічками та обручами й булавами.

Спортивна гімнастика

На першому етапі Кубку світу, що відбувся в угорському Сомбатхеї, українські спортсмени здобули три медалі. Бронзовий призер пекінської Олімпіади Олександр Воробйов став найкращим у своїй коронній вправі на кільцях, Марина Костюченко здобула так само «золото» у вправах на брусах, а Ганна Калашник — «срібло» у вправах на колоді.

Гандбол

Чоловіки. Ліга чемпіонів. Група F. «Хаукар» (Ісландія) — «ЗТР» (Україна) — 26:25 (перший тайм — 13:17), «Веспрем» (Угорщина) — «Фленсбург» (Німеччина) — 29:28.

Жінки. На кваліфікаційному турнірі Ліги чемпіонів у Копенгагені запорізький «Мотор» виграв в угорського «Дунаферра» — 36:31, зазнав розгрому від господарок майданчика «Гандбольд AС» — 17:38 і поступився сербкам із «Ніша» — 26:29. Таким чином, запоріжанки посіли в групі третє місце, випередивши «Ніш» тільки за різницею м’ячів, і продовжать свої виступи в Кубку ЄГФ.

Кубок ЄГФ. Другий раунд. «Ростов–Дон» (Росія) — «Галичанка» (Україна) — 34:26 і 28:22. Обидві гри львів’янки з метою економії провели в Ростові–на–Дону.

Хокей

Відкрита першість Росії. Вища ліга. Дивізіон «Захід». МХК «Крилья совєтов» — «Сокіл» — 1:2 (1:2, 0:0, 0:0; Тунік, 5 — Литвиненко, 1; Лахматов, 2), «Липецьк» — «Капітан» — 2:4, «Рязань» — «Крилья совєтов» — 3:1, «Кристал» — «Бєлгород» — 6:1, «Дмитров» — «Титан» — 7:0, 5:0.

Лідери після 10 матчів: «Дмит­ров» — 30, «Сокіл» — 26, «Рись» — 18, МХК «КС» (8 матчів), «Крис­тал» — 15...

Уже вчора ввечері «Сокіл» зустрічався з «Рязанню», а сьогодні проведе повторний поєдинок.

* * *

Перші два матчі, що відкрили регулярний сезон у НХЛ, з метою популяризації цієї ліги провели в Європі. У Стокгольмі «Піттсбург» в овертаймі обіграв «Оттаву» — 4:3, у Празі «Тампа–Бей» поступилася «Рейнджерс» — 1:2. Уже наступного дня, на своєму льоду, «Піттсбург» програв тій самій «Оттаві» — 1:3. Показники Руслана Федотенка у складі «пінгвінів»: 21 хв. 38 сек., 4 кидки (перший матч); 20 хв. 44 сек., 1 кидок, 4 хв. штрафу (другий).

Теніс

З основної сітки «Кубка Кремля», який стартував у Москві, боротьбу починають лише двоє представників українського тенісу. У 1/16 фіналу чоловічого одиночного розряду Сергій Стаховський (82–та ракетка АТР) зіграє проти француза Поля–Анрі Матьє, а суперницею Олени Бондаренко (33) стане одна з тенісисток, які пробилися через сито кваліфікації. Шанс потрапити до основної сітки мала Коритцева, але у фіналі відбору вона поступилася італійці Ск’явоне. Савчук, Катерина Бондаренко, Любцова, Долгополов, Марченко, Смирнов та Сергєєв програли на раніших стадіях кваліфікації.

Євро–2012

Футбольній владі Польщі вдалося уникнути санкцій із боку ФІФА та УЄФА, які могли бути накладені вчора у зв’язку з втручанням держави у справи національної федерації (ПЗПН). Польща могла позбутися права на проведення Євро–2012, а збірна країни ризикувала отримати технічні поразки у відбіркових матчах ЧС–2010 проти Чехії та Словаччини. Але вчора усунутий із посади президент ПЗПН Міхал Лісткевич повідомив, що йому та міністерству спорту вдалося знайти компромісне рішення, яке передбачає суттєві зміни в законодавстві, що регулює діяльність федерації.