Медалі з «мундіалю»?

07.10.2008

У Бразилії триває фінальний турнір чемпіонат світу, в якому беруть участь і українські футзалісти. Перед від’їздом на «мундіаль» головний тренер нашої команди Геннадій Лисенчук сказав, що перед хлопцями стоїть завдання привезти до України один із комплектів нагород. До цього найбільшим досягненням України було четверте місце на міні–футбольному «мундіалі» 1996 року.

Після зміни поколінь наша національна збірна виглядає дуже непогано. У своїй групі С «синьо–жовті» стартували з перемоги над командою Гватемали. Про цю південноамериканську «темну конячку» Лисенчук і Ко знали найменше, тож були обережними у прогнозах. Побоювання виявилися марними: на шість голів у їхні ворота гватемальці відповіли тільки двома.

Значно складніше довелося українцям у наступній грі, зі збірною Аргентини. Команди відкрили рахунок голів у цій драмі лише наприкінці. Віце–чемпіони Південної Америки відзначилися першими — на 32–й хвилині. Наша збірна спочатку відквитала один гол, а за хвилину до закінчення двобою взагалі вийшла вперед: Сергій Чепорнюк влучив через весь майданчик у незахищені ворота. Втім утримати перевагу українські футзалісти не змогли: черговий вихід у поле аргентинського голкіпера Еліаса закінчився вже не помилкою, а голевим пасом на партнера в наших володіннях. Підсумок — 262.

Наступну гру команда Геннадія Лисенчука проведе сьогодні — з Єгиптом, який має в активі одну перемогу, а 9 жовтня вийде проти аутсайдера групи, команди Китаю. До чвертьфінального етапу, який теж відбуватиметься за груповою системою, вийдуть по дві кращі команди з чотирьох груп.

З цікавих результатів у інших квінтетах відзначимо розгром, який учинила росіянам збірна Бразилії 7:0. Чинні чемпіони на «домашньому» турнірі забили вже 40 голів у трьох матчах, обігравши Соломонові Острови взагалі 21:0.

 

ТАБЛО

Чемпіонат світу з футзалу. Група С. Україна — Гватемала — 6:2 (Замя’тін,12; Чепорнюк, 23, Рогачов, 25, 28; Романов, 35; Легчанов, 39 — Де Леон, 21; Асведо, 34), Україна — Аргентина — 2:2 (Д. Іванов, 38; Чепорнюк, 39 — Планьяя, 32; Джустоцці, 40), Гватемала — Єгипет — 1:0, Аргентина — Китай — 5:0, Єгипет — Аргентина — 2:4, Єгипет — Китай — 6:2.

Турнірна таблиця: Аргентина — 7 (3 матчі), Україна — 4 (2), Гватемала — 2 (3), Єгипет — 3 (3), Китай — 0 (2).