Чаювання затяглося

Чаювання затяглося

Розпочинати пленарний день із перерви в парламенті настільки увійшло у звичку, що знаючі нардепи до сесійної зали зранку вже й не поспішають. І в кулуарах діляться з журналістами своїм обуренням із приводу того, що лідери фракцій не можуть сформувати порядок денний заздалегідь. Адже зі слів Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка випливає, що саме для того, аби погодити перелік питань на поточний день, керівники парламентських сил і збираються о 10–й у його кабінеті. Ну і ще «попити чай, обговорити політичну ситуацію, дізнатися, чи створена нова коаліція»...

Інший погляд на республіку

Інший погляд на республіку

Чим більше часу Раїса Богатирьова проводить на посаді секретаря Ради національної безпеки та оборони, тим більше вона тяжіє до принципів, які сповідує Президент. Надто ж після того, як її виключили з Партії регіонів за позицію щодо подій у Грузії. Позавчора, перебуваючи в Кіровограді, Богатирьова назвала загрозливим можливий перехід України на парламентську форму республіки. За її словами, для унітарної держави, якою є Україна, в умовах нинішньої політичної культури це було б небезпечним для подальшого державотворення.

Іспит совісті

Іспит совісті

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У ці драматичні дні, коли перед Україною вкотре постала загроза зникнення, кожен, хто вважає себе українцем, повинен зрозуміти: спроби демонтувати в Україні національну владу, постійні ганебні нападки на Віктора Ющенка і намагання цілковито зруйнувати інститут Президента України, є нічим іншим, як підступною зрадою демократичних здобутків народу, фактичним заколотом і реваншем тих антидержавних сил, які назавжди мали залишитися в минулому.

Кавалер «липового» ордена

Кавалер «липового» ордена

Правоохоронні органи Росії оприлюднили невтішну для лідера української Партії регіонів новину. Фактично у Віктора Януковича відібрали подарунок, який він отримав на свій день народження, 9 липня. Саме цього дня «Національний комітет громадських нагород» Росії нагородив колишнього Прем’єр–міністра України орденом Святого князя Олександра Невського. А тепер з’ясувалося, що орден цей має не більше ваги, ніж картопляний.

Мерський шантаж

Мерський шантаж

Позавчора в Черкасах так і не відбулася очікувана сесія міської ради. Депутати, наче лобурі–школярі, її просто зірвали: відмовилися реєструватися, хоча й товклися в коридорі біля залу засідань. На сесію не з’явилися, зокрема, БЮТівці, «регіонали», частина «НУНСівців», комуністи. Разом із міським головою Сергієм Одаричем зареєструвалися тільки 15 депутатів, а для кворуму треба вдвічі більше. Таку поведінку міських обранців мер пояснює тим, що він не піддався на їхній шантаж.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«А вас, Васюник, я би попросила не залишатися»

«А вас, Васюник, я би попросила не залишатися»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У цю холодну осінню пору уряд Юлії Тимошенко має дві глобальні перешкоди для роботи: світову фінансову кризу та міністрів–нашоукраїнців, які нині і не те, щоби зовсім чужі, але й не свої. Першу проблему Юлія Володимирівна, звичайно ж, долає легко й невимушено, а ось друга періодично псує нерви цьому харизматичному політикові. Останнім часом перед тим, як сказати на засіданні уряду якесь вагоме «А», Юлія Тимошенко завжди схиляє голову ліворуч, де зазвичай сидить «нунсівський» віце–прем’єр Іван Васюник, та намагається зрозуміти, буде він казати своє «Б», чи цього разу промовчить. Минулого тижня обійшлося, хоча все в залі було готове до скандалу. Але вчора лідер неорганізованого угруповання «НУНС», що діє у стінах будинку уряду, таки встав перед ясні очі Прем’єра після її вступного спічу та зажадав поставити шефові низку політичних запитань.

Всі статті рубрики