ЦИТАТИ ТИЖНЯ

19.09.2008

Віктор Ющенко,
Президент України
— про політичні наміри:

— Мене мало цікавить, ким я буду у 2010 році. Я ціную принципи. Я ці принципи не зра­джу, чого б це не коштувало: буде рейтинг, не буде рейтингу — я знаю, заради чого живу, і як важливо не втратити демократичний розвиток, як важливо не піти шляхом сусаніних, не збитися з вектора, не бути авантюристами, не обіцяти «золоті гори», а потім не вміти дати відповідь на те, що виконати, а що не виконати.

(«5–й канал»)

 

Юлія Тимошенко,
Прем’єр–міністр України
— про політику Президента:

— На жаль, ця людина, Президент країни, в історії залишає після себе тільки черепки: від «помаранчевих» обіцянок, від демократичних коаліцій, від своїх власних команд і навіть від своїх найближчих друзів, та й від свого рейтингу довіри. Я думаю, що нащадкам буде що розкопати — черепків достатньо.

(Україська служба Бі–Бі–Сі)

 

Нестор Шуфрич,
народний депутат від Партії регіонів
— про рішення Яценюка піти у відставку:

— Цей крок нагадав мені ситуацію «нагадив — і тікає», адже саме голос Яценюка був вирішальним для розпаду коаліції. Якби коаліція розпалася не з його вини, він міг би вийти, як у мультику «Мауглі», наче благородний Акела — такий сивий і мудрий, і сказати: «Я не можу. Я схибив — і відходжу». Але він більше схожий на іншого героя, такого маленького шакальчика, який бігав–бігав, нагадив, а потім сказав: «А ми підемо на північ і там усе переждемо».

(«Форум»)

 

Інна Богословська,
народний депутат від Партії регіонів
— про те, чому парламент Криму прийняв заяву із закликом до ВРУ визнати незалежність Абхазії й Південної Осетії:

— А якої ви реакції чекали, якщо через насильницьку українізацію людям (у Криму) виривають серце, голови й руки, виривають із них російську культуру? Зараз українська влада робить із південними регіонами те саме, що радянська влада робила із західними після пакту Молотова—Ріббентропа. А що кримчан не висилають у Сибір, то якщо нинішній українізації не покласти кінець, Сибір їм ще здасться раєм…

(«5–й канал»)

 

Арсеній Яценюк,
Голова Верховної Ради
— про хаос у парламенті:

— Я вас прошу, товариші, не треба всім керувати! Бо як будете керувати всі — це колгосп буде! Причому колгосп–банкрут.

(зі стенограми ВР)