Неприбуткова зірка

19.09.2008
Неприбуткова зірка

Австралійська кінозірка Ніколь Кідман останнім часом почувається цілком щасливою. 41–річна актриса та її чоловік, Кіт Урбан, уже з місяць мешкають у Лондоні й сповна насолоджуються батьківським щастям, гуляючи у парках із крихітною донечкою Сандей Роуз. Досі сімейний спокій знаменитого подружжя псували хіба що папараці, які, всупереч проханню Ніколь, не втрачають надії сфотографувати маленьку Сандей, чиї знімки зіркова мама відмовилася продати офіційно. Однак після виходу нового номера журналу «Форбс» у Кідман з’явилася ще одна підстава засмутитися. Згідно з оцінками цього престижного видання, Ніколь є найбільш комерційно невигідною зіркою Голлівуду.

Як свідчать підрахунки, проведені редакцією «Форбса», незважаючи на «оскароносний» статус австралійки, фільми за участю Кідман приносять лише один долар прибутку за кожен виплачений їй долар. А ще рік тому цей показник дорівнював восьми.

Журналісти аналізували лише провідних зірок «фабрики мрій», не беручи до уваги ролі другого плану і тих акторів, які стабільно заробляють менше п’яти мільйонів доларів за стрічку. І з’ясували, що, скажімо, колишній чоловік Ніколь Тому Круз посів третє місце в цьому негативному рейтингу, оскільки приносить кінокомпаніям чотири долари за кожну «умовну одиницю» виплаченого йому гонорару. Насамперед, через те, що минулорічний фільм Круза «Леви для ягнят» у прокаті відверто провалився. Ще менше прибутку забезпечує одна з найбільш високооплачуваних актрис Голлівуду — Камерон Діаз.

А от Рассел Кроу, який минулого року лідирував у списку найменш вигідних акторів, цього разу постарався: його окупність становить 6,88 долара. Допоміг співвітчизникові Ніколь Кідман фільм «Гангстер», що зібрав у світовому прокаті 265 мільйонів. Відтак за кожен долар гонорару, виплаченого за участь у цьому фільмі, Кроу приніс 10,8 долара прибутку. З огляду на це, у Ніколь також є шанс покращити свої показники, адже фільм «Австралія» за її участю є однією з найочікуваніших прем’єр сезону.