Швидке реагування

Швидке реагування

Учора на Рівненському загальновійськовому полігоні розпочалася активна фаза тактичного навчання з бойовою стрільбою 30–ї окремої механізованої бригади 8–го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних сил України. За перебігом цих навчань спостерігали Верховний Головнокомандувач Збройних сил України Президент Віктор Ющенко, а також міністр оборони Юрій Єхануров, начальник Генштабу генерал Сергій Кириченко, секретар РНБО Раїса Богатирьова. 30–та бригада належить до Об’єднаних сил швидкого реагування — найбільш боєготового компоненту української армії.

Там, де ходиш, не пали!

Там, де ходиш, не пали!

Абсолютною більшістю голосів 113 нардепів зі 116, вони проголосували за цілковиту заборону тютюнопаління на дитячих майданчиках, зупинках транспорту та в місцях відпочинку Києва. Згідно з цим рішенням, відтепер не посмалиш цигарку і в місцях дитячого відпочинку, до яких зарахували ігротеки, комп’ютерні клуби, кінотеатри, прилеглі до них території і 50–метрову зону від зупинки громадського транспорту. Не стануть винятком церкви, будинки, заклади освіти, культури й частково навіть офісні приміщення підприємств та організацій. Керівникам останніх, щоправда, депутати дали три місяці, аби ті облаштували для любителів тютюнового диму спецмісця закритого типу з відповідними інформаційними табличками.

Криваве розлучення

Криваве розлучення

Двох громадянок Укра­їни знайшли вбитими 17 вересня на півночі Італії. Тіло 43–річної Наталії Холовко було виявлене вранці в гаражі біля її будинку в містечку Вілла д’Адда поблизу Бергамо, область Ломбардія. Як повідомляють місцеві журналісти, слідчі знайшли кухонний ніж, за допомогою якого був здійснений злочин. Як заявляє Міністерство закордонних справ України, за підозрою в причетності до вбивства правоохоронні органи Італії вже затримали колишнього чоловіка Наталії Холовко, 67–річного італійця. За даними поліції, чоловік колись уже намагався вбити свою дружину–українку, з якою давно розлучився. Про це, зокрема, свідчить і записка, знайдена в помешканні жінки, з якої зрозуміло, що італієць постійно слідкував за приватним життям колиш­ньої дружини. Тому наразі мотивом убивства називають ревнощі.

Диво від послушниці

Диво від послушниці

Днями митрополит Луцький і Волинський Ніфонт відвідав село Мостище Камінь–Каширського району, де у помешканні родини Василя та Тетяни Федчик замироточила ікона Божої Матері «Скоропослушниця». На честь дива, що сталося у цій сім’ї, владика відслужив молебень, під час якого помазав усіх присутніх благодатним миром з ікони. «Дивний Божий Промисел веде людину до Царства Небесного тернистим шляхом. Але милосердний Господь завжди підтримує людину різними чудесами, які, на жаль, ми не завжди бачимо. Сьогодні Господь подарував утіху для цієї сім’ї, для села та взагалі для усієї Волинської єпархії. Я вірю, що молитвами Пресвятої Богородиці Господь буде з нами», — зауважив митрополит Ніфонт у своїй промові після молебню.

Прощавай, мартен...

Прощавай, мартен...

У середу в Донецьку на металургійному заводі на мартенівській печі №4 відбулася остання, а відтепер історична плавка. Опісля цього сталеплавильний агрегат вивели з експлуатації. Аби надати події ще більшої урочистості, закрити мартен доручили одному з ветеранів виробництва — сталевару–орденоносцю, заслуженому металургу, лауреату державної премії України, 78–річному Івану Папаценку. Адже ця подія має глибоке символічне значення — на підприємстві поступово відмовляються від застарілих агрегатів(мартен №4 став до ладу ще в 1912 році) на користь нового обладнання, бо на місці прапрапечі буде збудовано сучасну високопродуктивну дугову електроплавильну піч виробництва фірми Simens–VAI.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Хай їм Гресь, тим зіркам!

Хай їм Гресь, тим зіркам!

Роксолана Богуцька шиє костюми для шоу Руслани, Тетяна Земскова і Олена Ворожбит одягають на сцені Таїсію Повалій, а Вікторія Гресь зробила крок за океан — в її костюмах виступатиме американська поп–співачка Джанет Джексон. За словами PR–директора Будинку моди Victoria Gres Алли Карлюк, українська дизайнерка менш ніж за півтора місяця зшила три дублі комплектів для балету співачки і один повний комплект та багато різноманітних маєчок для самої Джанет Джексон. У цьому вбранні з колекції Victoria Gres Denim осінь—зима 2008—2009 співачка працює один блок зі своєї нової програми Rock Witchu Tour, інші виходи пані Джексон оформлені Донателою Версаче.

Всі статті рубрики