Земля небезпечна

17.09.2008

Життя колишнього «бітла» Пола Маккартні, який потрапив до Книги Гіннесса як найуспішніший автор–виконавець усіх часів, може опинитися в небезпеці. Ісламські екстремісти пообіцяли вбити сера Пола, якщо він не відмовиться від наміру дати 25 вересня концерт у Тель–Авіві. На думку ісламістських радикалів, рішення Маккартні відзначити таким чином 60–ту річницю створення дер­жави Ізраїль робить його «ворогом мусульман усього світу».

Однак славетний музикант — не з лякливих. Представник Маккартні заявив, що 66–річний рокер не збирається скасовувати концерт так само, як і втручатися в політику. «Він приїздить із посланням миру», — пояснив речник британця.

В Ізраїлі сер Пол виступатиме вперше. 43 роки тому він мав нагоду заспівати на Землі Обіцяній у складі «Бітлз», але тоді концерт заборонив міністр Давид Зарцевський, пояснивши своє рішення «шкідливим впливом» музики «ліверпульської четвірки» на ізраїльську молодь.

А нині сер Пол, завершивши болісний і тривалий процес розлучення зі своєю другою дружиною Хізер Міллз, знайшов щастя у коханні до 47–річної американської мільйонерки Ненсі Шевелл. Щойно Ненсі розійдеться зі своїм чоловіком Брюсом Блейкманом (вони вже давно не живуть разом, але офіційно досі одружені), Маккартні планує з нею побратися. У цьому його підтримують і старші діти від першого шлюбу із покійною Ліндою, які дуже не схвалювали шлюб із Міллз.