Уперед — через крок назад

06.09.2008

Учора Президент України Віктор Ющенко заявив, що умовами повернення до переговорів у парламенті є скасування неконституційних законів, а також чітка оцінка ситуації в Грузії. Президент вважає, що парламент має підтвердити повагу до територіальної цілісності та суверенітету Грузії, підтримати ухвалений план врегулювання конфлікту і заявити про неприпустимість військового способу вирішення цього конфлікту.

Віктор Ющенко також конкретизує, що важливою умовою на шляху до відновлення коаліції є скасування низки змін до існуючого законодавства: до законів про Кабінет Міністрів, Службу безпеки, Генпрокуратуру. «Зрозуміло, для чого знадобилися в такому сценарії ці інститути: для того, щоб розвалити українську демократію. Те, що було ухвалено з другого по сьогоднішнє число, руйнує демократію», — сказав, за повідомленням прес–служби Президента, Віктор Ющенко.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

А в інтерв’ю авторитетній британській газеті Financial Times Президент Віктор Ющенко висловив припущення, що до розпалювання політичної кризи в Україні могла бути причетна Росія. «Це не чисто український продукт», — зазначив Ющенко. На запитання, чи є в нього докази, Президент сказав, що Юлія Тимошенко вела переговори з «силами за кордоном».