АФІША

05.09.2008
ТЕАТР

Національна опера

Георгій Майборода «Ярослав Мудрий»

7 вересня

 

Театр пластичної драми на Печерську

Антуан де Сент–Екзюпері «Маленький принц»

6—7 вересня

 

Санкт–Петербурзький державний театр «Рок–опера»

10 вересня — «Юнона і Авось»

11 вересня — «Ісус Христос — суперзірка»

12 вересня — «Орфей і Евридіка»

Міжнародний центр Культури і мистецтв

Квитки від 80 до 500 грн.

 

Початок вистав о 19.00

 

КОНЦЕРТИ

Молодіжний духовий оркестр землі Баден—Вюртемберг під керівництвом Фелікса Гаусвірта

У програмі концерту — віденська урочиста музика: твори Ріхарда Штрауса, Пола Фачета, Антоніна Дворжака, Паскуаля Маркіна, Берта Аппермонта та інших.

5 вересня,

Національна філармонія України, 19.00

Вхід вільний

 

Хуанес

10 вересня, Палац спорту,

19.00

Квитки від 200 до 500 грн.

 

КІНО

«Владика Андрей» (Україна)

Режисер Олег Янчук, у ролях Сергій Романюк, Євген Нищук, Ірина Мак, Тарас Постніков, Олег Треповський.

До фільмів українського режисера Олеся Янчука зазвичай є претензії в художній частині, а оскільки він знімає кіно тільки про історичні події в Україні, його картини часто схожі на кінопубліцистику і пропаганду. Але... Коли вам випадає можливість подивитися в кінотеатрі українську картину?! Коли українські режисери звертаються до знакових, ключових постатей нації? Коли таким блискучим акторам, як Сергій Романюк випадають ролі, в яких є що грати і де розкриватися? Відповіді не потрібно, всі все розуміють. От і виходить, що фільм треба обов’язково подивитися.

 

«Зведені брати» (США)

Режисер Адам Маккей, у ролях Уїлл Ферелл, Адам Скотт, Кетрін Хан, Ричард Дженкінс

Комедія не з розряду вишуканих, але, як показує практика, народу подобається: тільки в Америці фільм окупив себе тричі. Недарма ж продюсер фільму — офіційний жартівник Америки Джадд Апатов, на рахунку якого такі комедії як «Супер–перці», «Школа виживання», «Не жартуйте з Зоханом». Головні герої історії — два інфантильні сорокарічні хлопчики, які змушені жити на сусідніх ліжках в одній кімнаті, коли їхні батьки одружуються, відповідно... ділити свої іграшки, життєвий простір. А коли батьки розлучаються — вони разом шукають роботу. У серйозному кіно це називалося б проблемою дорослішання, в комедії «Зведені брати» дорослі люди поводять себе як діти — і цього досить. Останній штрих: сценарій написали Уїлл Феррелл и Адам Маккей — завсідники найсмішнішого телешоу Америки.

 

ФЕСТИВАЛІ

Фестиваль «Рок–Січ»

У програмі:

6 вересня —  «Плач Єремії», Klooch (Торонто), «Кому вниз», «Назад Шляху Немає», Гурт мандрівних дяків «Вертеп», «Зоряний Корсар», DNIPROGES, «Хорта», «Вінки», Labirint 02, PINS, «Холодне Cонце», «Царство Небесне», DJ’s Бінгі & Банда Аркан,  Les Nouveaux DJ’s, «Інкунабула» , DJ Амістад, Dj Housemaster

7 вересня — «Воплі Відоплясова», «Мандри», @Traktor (Pipa & co.), Svобода (Санкт–Петербург), «Пропала Грамота», «Весняний Галас», «Полинове Поле», КоraLLI, «Верховна Зрада», «Пан Пупець», Dominatio, White, Абздольц, Stelsi, DJ O’Скрипка, DJ Бінгі, DJ Biк

6–7 вересня, Київ,

Труханів острів

 

Фестиваль української готичної культури «Ту стань!»

На фестивалі виступатимуть відомі українські барди — Едуард Драч, Олександр Смик, Василь Жданків, Наталка Криничана, Воло­димир Самойда, братчик київського кобзарського цеху Ярослав Крисько, працюватиме «Майстерня пісні» Наталки Половинки, відбудеться турнір воїв–русичів та гостей із Європи, парад середньовічного костюму, театр тіней та інші забави.

6 вересня,

с.Урич, Сколівський р–н., Львівська обл.

 

ВИСТАВКИ

Великий антикварний салон

Це перша в Україні масштабна виставка антикваріату, яка представляє шедеври світового мистецтва, унікальні приватні (з колекцій Віктора Ющенка, Ігоря Воронова, Олександра Фельдмана, Сергія Тарути, Петра Гончара, Павла Гудімова, Олександра Прогнімака та інших) та галерейні зібрання — вперше зібрані колекції–візитівки 40 найвідоміших антикварних салонів і галерей. На огляд виставлені твори Амадео Модіяльні і Олександра Архипенка, Миколи Глущенка і Пабло Пікассо, Марка Шагала і Костянтина Бранкузі, а також православні ікони XVI—XVIII століття та народна дерев’яна скульптура.

Український дім, з 5 по 14 вересня.

 

Акція «Second hand сучасного мистецтва ‘08»

Мистецтво на вагу — на скільки потягне полотно з фарбами, за таку суму й продадуть культурним людям той чи інший твір. 9 вересня в галереї «Карась» можна буде розжитися шедеврами Іллі Чичкана, Маші Шубіної, Володимира Щербака, Миколи Ма­цен­ка, Вадима Бондаренка, Віктора Покиданця, Сергія Кузнєцова, Ігоря Гусєва, а також картоплею, морквою та іншою городиною за півціни. Комерційні полотна й арт–об’єкти, за які можна «зрубати бабла» художники, звісно, не виставлять, але некомерційні роботи, твори, що вже виставлялися і нікому не приглянулися, ті, що, може, й намальовані вчора для розпродажу — пропонуються без обмежень. Задешево можна вторгувати собі якусь «інвестицію» на майбутнє або щось для душі та поспілкуватися зі скандально відомими «Синіми носами» — художниками з Москви, яких тамтешній міністр культури Соколов за фото «Ера милосердя» (міліціонери, що цілуються) назвав «ганьбою Росії».

9 вересня, галерея «Карась», 19.00

 

Олександр Сухоліт. «Глина (археологія сучасної скульптури)»

Один із найвідоміших українських скульпторів виставляє на огляд публіки метаморфози, які відбуваються з глиною, частково обробленою художником, частково — природою, під впливом вітру, дощу, вологи. «Глина поводиться практично так само, як і жива плоть: не завжди вдається достеменно спрогнозувати, коли вона потріскається, коли розсиплеться й перетвориться на порох», — каже скульптор.

«Я–галерея», з 3 по 22 вересня