РАХУНКОВА ПАЛАТА

05.09.2008

12,4 мільярда
гривень сплатило населення України за житлово–комунальні послуги в січні–липні поточного року, що становить 104 відсотки від запланованого. За повідомленням Держкомстату, найсправніше за спожиті послуги ЖКГ платять у Сумській, Одеській, Тернопільській та Львівській областях. А найнижчий показник спостерігався в Києві та Криму.

 

59 мільйонів 517,7 тисячі
тонн сягнули обсяги залізничних перевезень зовнішньоторговельних вантажів між Україною і Росією за сім місяців поточного року, що на сім відсотків або на 3 мільйони 902 тисячі тонн більше, аніж за аналогічний період 2007 року. Як повідомив гендиректор «Укрзалізниці» Василь Мельничук, перевезення імпортних вантажів зросли на 13,4 %, а експортних — на 29,1%. Також він констатував зниження транзиту на 3,8%.

 

6 тисяч
безробітних працює на оплачуваних громадських роботах із ліквідації наслідків стихії в західних областях. За повідомленням директора Державного центру зайнятості Володимира Галицького, розпорядження щодо організації таких робіт видав Кабінет Міністрів України. Станом на 3 вересня центри зайнятості уклали 799 договорів із сільськими радами та роботодавцями про спільну діяльність із проведення робіт щодо впорядкування територій населених пунктів під час відновлення діяльності об’єктів соціальної сфери.

 

893 школи
розпочали роботу на Тернопільщині 1 вересня. Серед них навіть ті 29 закладів освіти в п’яти районах області, які постраждали внаслідок стихії. За повідомленням начальника Тернопільського облуправління освіти і науки Івана Запорожаного, найбільше пошкоджень від стихії зазнала загальноосвітня школа в селі Устя–Зелене Монастириського району. Тож там діти поки що навчаються лише в одному з відремонтованих корпусів, а також у приміщенні сільради. Загалом на Тернопільщині шкільний поріг цьогоріч переступили 10 тисяч 684 першокласники.

 

136 військових об’єктів
Збройних сил України зберігають боєприпаси, більша частина з яких потребує утилізації. А схожих за потужністю до складу поблизу Лозової Харківської області — близько 40 об’єктів. Як правило, вони розташовані неподалік обласних центрів, біля залізниць, газо– і нафто­проводів. ЗСУ мають намір знешкодити 1 мільйон 343 тисячі боєприпасів. Однак утилізація однієї тонни коштує десять тисяч гривень. Відтак у 2004 році через брак грошей цей процес зупинився, а взагалі за роки незалежності знешкоджено всього десять відсотків від потрібної кількості.

 

87 відсотків
котелень у Маріуполі вже відремонтовані й готові до зими. За повідомленням Маріупольської міськради, комунальне підприємство «Маріупольтепломережа» в рамках підготовки до осінньо–зимового періоду замінило 27,5 кілометра тепломереж і 25,5 кілометра водопровідних мереж.

 

77 відсотків
дошкільких і навчальних закладів на Буковині ведуть навчання українською мовою. Водночас ще 17,6% викладають румунською, а 0,2% — російською. За повідомленням начальника Чернівецького облуправління статистики Анатолія Ротара, станом на 1 вересня найбільша кількість навчальних закладів зареєстрована в Чернівцях (224), а найменша — у місті Новодністровськ (13).

 

34 відсотки
становить річна інфляція в державі через популістську політику Кабміну. Це констатує Президент України Віктор Ющенко. Глава держави також додав, що замість системних реформ уряд розпочав новий перерозподіл власності та абсолютно популістську роздачу пільг, грошей, а дуже часто — й землі. Він також нагадав, що усі його вимоги захистити людей від інфляції через внесення змін до Держбюджету в березні, травні та червні були проігноровані.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>