Сенсації — не наша стихія

02.09.2008
Сенсації — не наша стихія

Олена Бондаренко «вилетіла» з чемпіонату США і в парі, і в «одиночці». (Фото Рейтер.)

Третє коло стало останнім рубежем, до якого на «Ю–Ес оупен» дісталися українські дівчата. У ніч із п’ятниці на суботу за київським часом припинила боротьбу на хардових кортах Тетяна Перебийніс — харків’янка програла австрійці Сібіль Баммер (29–й номер посіву) з рахунком 3:6, 0:6. Краща наша тенісистка Олена Бондаренко наступного дня так само взяла лише три гейми в протистоянні з титулованою американкою Венус Уїльямс (7) — 2:6, 1:6.

Розчарували наші спортсменки й у парному розряді. Олена й Катерина Бондаренки, посіяні в Нью–Йорку під сьомим номером, у другому раунді впоралися з російською парою Клейбанова/Макарова — 3:6, 6:2, 6:2. Але в ніч на понеділок сестри в третьому колі програли в двох партіях австралійці Саманті Стосур і господарці кортів Лайзі Реймонд (10) — 6:7 (3:7), 3:6.

За минулий уїк–енд у тенісному центрі «Флашинг мідоуз» сталося кілька несподіванок. Росіянка Світлана Кузнєцова (3) у 1/16 фіналу здалася словенці Катарині Среботнік зі Словенії (28) — 3:6, 7:6, 3:6. Учора зранку кривдниця Бондаренко–старшої, Баммель, у трьох партіях змусила зачохлити ракетку француженку Маріон Бартолі (12) й пробилася вже до чвертьфіналу.

У чоловіків серед сіяних постраждав американець Джеймс Блейк (9), який програв усі три сети своєму співвітчизникові — Марді Фішу. Ще один господар кортів, 20–річний Сем Кверрі, також у трьох партіях вибив із турніру хорвата Іво Карловича (14). Програв у 1/16 фіналу «без варіантів» і аргентинець Давид Налбандян (7) — французу Монфілсу. А найбільшим сюрпризом неділі стала поразка іспанця Давида Феррера (4) 18–річному японцю Кею Нішикорі (126–й номер світового рейтингу) — 4:6, 4:6, 6:3, 6:2, 5:7.