Буш і Ющенко поговорили з грузинським акцентом

Буш і Ющенко поговорили з грузинським акцентом

Ситуація, яка склалася у Грузії, хвилює увесь цивілізований світ. Тож не дивно, що саме події на Кавказі стали основною темою телефонної розмови президентів України Віктора Ющенка та Сполучених Штатів Америки Джорджа Буша. Глави держав поділилися думками щодо актуальних питань співробітництва між Україною та США, але основною темою розмови став усе ж грузино–російський конфлікт.

Російському флоту до українських законів байдуже

Російському флоту до українських законів байдуже

Чорноморському флоту Російської Федерації, який базується у Криму, начхати на закони України. І вимоги держави, на території якої розташовуються кораблі російських ВМФ, у Генштабі збройних сил Росії вважають «нелегітимними».

Війна, заткнися!

Війна, заткнися!

«Росія заздалегідь готувалася до вторгнення, вона побудувала всю відповідну для цього інфраструктуру», — заявив президент Грузії Михаїл Саакашвілі в інтерв’ю газеті «Коммєрсант–Україна». Техніка воєнної операції проти Грузії, на думку Саакашвілі, — «створити як мінімум два анклави, повністю очищені від грузинів, а також буферну зону навколо цих анклавів... ну і ще економічно подавити Грузію й повалити уряд». За його словами, Грузія «отримала цю доктрину з розвідувальних джерел своїх партнерів за пару місяців до початку цієї операції». «У нас не було точних цифр, але контури того, чого добивається Росія, в нас були», — розповідає грузинський президент. Результат конфлікту — «третина території Грузії окупована».

Над усією Україною — безхмарне небо

Над усією Україною — безхмарне небо

З огляду на військову агресію Росії проти Грузії Україна готова до будь–якого розвитку подій. Очевидно, саме це прагнув продемонструвати заступник начальника Генштабу Збройних сил України генерал–лейтенант Ігор Романенко, коли вчора влаштував показову перевірку готовності частин Повітряних сил ЗСУ до охорони повітряного простору держави. Як повідомляє агенція УНІАН, Романенко зокрема відвідав зенітно–ракетну бригаду, яка дислокується в селі Калинів Васильківського району на Київщині.

Всі статті рубрики