СТОЛИЧНА АФІША

15.08.2008
КІНО

«Місяць у пляшці»

Іспанія

Режисер — Грохо

У ролях — Еду Сото, Барбара Гоенага, Домінік Пінон...  

Повнометражний дебют Грохо, режисера і сценариста, який до цього небезуспішно працював у жанрі короткометражного кіно: «Ця диявольська кімната» (офіційна програма фестивалів Fantasproto та Сітжесу, приз фестивалю Cinema Jove), «Миша та метелик» (офіційна програма Берлінського кінофестивалю, призи фестивалів в Оденсе, Палм Спрінгс, Пхеньяні), «Теча» (номінація на премію Гойя, призи фестивалів у Хьюстоні, Брюсселі та експериментального кіно у Мадриді) та багато інших.

...У Сети є місяць щоб закінчити роман, який він зобов’язався здати вчасно. Тому щодня письменник шукає натхнення в кафе Россіньйол. Там він знайомиться з різними цікавими людьми: Алісією — вродливою офіціанткою, яка заборонила собі закохуватись, Паскалем — хазяїном закладу й артистом кабаре, який з нетерпінням чекає на приїзд своїх старих друзів (і коханців) Ірене і Курта, Доном Хосе — іще одним постійним клієнтом, який живе у тривозі через лист, який він не наважується відкрити.

Всі вони прагнуть змінити своє життя. Але для цього треба набратися хоробрості і спробувати повірити в те, що неможливе може бути можливим...

 

«Фокусники»

Великобританія

Режисер — Ендрю О’Конор

У ролях — Роберт Уебб, Девід Мітчелл

Комедія про двох фокусників, які стали справжніми ворогами після того, як на турнірі «Магічна дошка» їхній спільний фокус із гільйотиною провалився і їм не вдалося отримати головний приз. Але після численних спроб розпочати сольну кар’єру вони розуміють, що їм таки треба триматися один одного і виступати разом.

 

«Елегія»

США

Режисер — Ізабель Койшет

У ролях — Пенелопа Крус, Денніс Хопер, Дебора Харрі

Історія кохання затятого плейбоя та юної незайманої дівчини. Задля сексуальної безтурботності він залишив дружину та дітей, вона ж — єдина донька родини емігрантів–католиків. Лід і полум’я, які, як виявляється, мають спільні точки дотику.

 

«Темний лицар»

США

Режисер — Крістофер Нолан

У ролях — Крістіан Бейл, Майкл Кейн, Хіт Леджер, Аарон Екхарт

Легендарний Бетмен знову кидає виклик силам зла. З допомогою лейтенанта Джима Гордона та прокурора Харві Дента він береться звільнити вулиці від злочинності, яка набула шаленого розмаху. Спершу все йшло дуже навіть успішно — процес «зачистки» був ефективним та злагодженим. Але на арену бойових дій виходить геній–початківець кримінального світу — його перелякані мешканці міста прозвали Джокером.

За перші 10 днів прокату «Темний лицар» зібрав понад 300 мільйонів доларів, на сьогодні сума касових зборів становить більше півмільярда доларів. Стрічка вже ввійшла до трійки найкасовіших картин в історії світового кінематографа, поступившись у рейтингу «Віднесеним вітром» та «Титаніку».

 

ВИСТАВКИ

Галерея «Триптих»

Борис Фірцак

«Ню»

На виставці живопису і графіки відомого київського художника Бориса Фірцака представлено більше десяти робіт автора. Оголені жінки зображені у різних позах — вони сидять або ж стоять, нагадуючи скульптурих античних богинь, чи лежать (цю позу, як відомо, полюбляли художники доби Ренесансу). Як зізнався сам художник, тема «Ню» завжди була і є для нього найулюбленішою, оскільки «об’єднує жанр із портретом».

 

Галерея «Ательє Карась»

BONDERO

(Вадим Бондаренко, Одеса, Амстердам)

«ТЕХНОДЕКАДАНС»

живопис

 

Галерея «Богетта»

Микола Кривенко

«Узбіччя»

Живопис, колажі

 

Галерея Шарм

«Натюрморт»

Виставка робіт

художників галереї

 

Галерея «Ню Арт»

Виставка робіт художників Криму

В експозиції — роботи Федора Захарова, Петра Столяренка, Якова Басова, Володимира Філатова та інших.

 

Музей Івана Гончара

Валентина Сазонова

«Княжа епоха»

Авторська лялька, сучасний костюм

 

Національний художній музей України

Борис Рапопорт

Живопис

 

Музей сучасного образотворчого мистецтва України

Виставка робіт із колекції музею

Живопис, графіка, скульптура