РАХУНКОВА ПАЛАТА

15.08.2008

30 мільйонів

гривень виділив український уряд для надання населенню Грузії гуманітарної допомоги. На ці кошти Тбілісі отримає від нашої держави предмети першої необхідності та медичну допомогу. Загалом Україна вже доставила у Грузію понад 30 тонн гуманітарного вантажу.

4 мільйони 280 тисяч

доларів зібрали українські кінопрокатники протягом чотирьох тижнів минулого місяця, що на 16 відсотків більше, аніж за аналогічний період минулого року. За інформацією російського часопису «Кінобізнес сьогодні», лідерами прокату в українських кінотеатрах серед кінострічок у липні стали «Хенкок», Wall–E, «Хелбой» і «Золота армія». Раніше деякі кінопрокатники скаржилися на нібито зниження грошових надходжень внаслідок грудневого рішення КС України про обов’язковий дубляж фільмів українською мовою.

30 тисяч

осіб постраждали внаслідок стихійного лиха в шести регіонах Західної України.

За повідомленням Міністерства праці та соціальної політики, з них 901 особа належить до постраждалих I категорії, 6 тисяч 954 громадян до II категорії та 21 тисяча 876 осіб — до III групи. Станом на 12 серпня першим траншем коштів із Резервного фонду 28 тисяч 170 осіб фактично отримали грошову допомогу. Другим траншем за рахунок субвенцій із Держбюджету уряд планує дати допомогу в підвищених розмірах.

3580 доларів

коштував квадратний метр житла на первинному ринку Києва за підсумками I півріччя поточного року, що на 8 відсотків більше, аніж у минулому році. Тим часом експерти вже прогнозують зростання ціни на нерухомость до кінця року ще приблизно на 10—15 відсотків. За словами керуючого директора консталтингової компанії «Українська торговельна гільдія» Віталія Бойка, незначне зростання цін збережеться до кінця року. Восени ринок відчує стабілізацію і поступове збільшення темпів продажі, оскільки попит на житло не падає, а лише нагромаджується, бо люди відкладають придбання житла.

1 727 доларів

за квадратний метр — середня вартість житлової площі на Київщині, з 6 по 12 серпня вона зросла на 0,14 відсотка, або на два долари. Водночас, за даними компанії SV Development, у столиці за цей період вартість площі в індивідуальних будинках виросла на 0,13 відсотка, або на три долари. Найбільше на Київщині котеджі подорожчали у Броварському (на 11 доларів), Бориспільському (на 8 доларів), Макарівському (на 3 долари) і Вишгородському (на 2 долари) районах. При цьому стабільна ціна на нерухомість такого типу тримається у Києво–Святошинському та Васильківському районах, де квадратний метр коштує 1 981 долар і 1481 долар відповідно.

934 об’єкти

зруйнувала стихія під час повені на Західній Україні. За повідомленням прес–служби Міністерства регіонального розвитку та будівництва, найбільше об’єктів постраждали в Чернівецькій області — 578 будівель. Ще 276 об’єктів негода зруйнувала на Прикарпатті. А у Вінницькій, Закарпатській, Тернопільській і Львівській областях відновлення потребують 13, 27, 26 та 14 будівель відповідно. У Мінрегіонбуді також додають, що 6449 будинків потребують капітального ремонту, а 20 тисяч 271 об’єкт — поточного.

74 танки

Т–72 продала Україна Грузії у 2007 році. У доповіді Організації Об’єднаних Націй йдеться, що минулого року офіційний Тбілісі імпортував 74 танки Т–72, 6 одиниць бронетехніки, 9 великокаліберних артилерійських систем, 8 літаків, 10 тисяч 800 ракет і пускових установок, а також майже 29 тисяч одиниць вогнепальної зброї. З цього переліку, зазначають в ООН, танками, бронетехнікою та літаками Грузію забезпечила винятково Україна. Крім того, наша держава експортувала 5 артилерійських систем, 495 ракет і пускових установок та 19 тисяч 964 одиниці вогнепальної зброї. За різними підрахунками, за все це наша держава заробила від 600 мільйонів до 1 мільярда доларів.

66 відсотків

громадян України скаржаться на корупцію в органах державної влади. За даними керівника «Антикорупційної інформаційної служби» Юрія Гаврилюка, протягом чотирьох місяців надання громадянам консультаційної юридичної допомоги щодо захисту їхніх прав та інтересів з понад тисячі людей, які звернулися по допомогу, 66 відсотків поскаржилися на порушення своїх прав.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>