НОВИНИ ПЛЮС

29.07.2008

Кернеса відпустили в Росію

Прокурор Харкова Євген Попович дозволив секретареві міськради Геннадію Кернесу виїхати в Москву до 31 липня. Нагадаємо, раніше постановою прокурора Кернесу заборонили виїздити з Харківської області, оскільки Кернес проходить як свідок у кримінальній справі про спробу навмисного вбивства. Як заявив Євген Попович в інтерв’ю «Медіапорту», заборона припинена на прохання самого Кернеса, якому «потрібно було виїхати в Москву, щоб закінчити курс лікування».

«Межигір’я» залишилось Януковичу

Господарський суд Києва відмовився повернути державі резиденцію «Межигір’я» (комплекс відпочинку «Пуща–Водиця»), де проживає родина колишнього Прем’єр–міністра, лідера Партії регіонів Віктора Януковича. Як повідомляє газета «Дєло», Міністерство юстиції програло суд про незаконність передачі в приватну власність урядової дачі «Межигір’я», розташованої в селі Нові Петрівці під Києвом. Янукович із сім’єю мешкає в цій фешенебельній резиденції вже кілька років. Минулого року все майно «Межигір’я» і 130 гектарів дорогої землі були передані фірмі з донецьким корінням «Медінвесттрейд» в обмін на два будинки на Парковій алеї в Києві. На сьогодні власником усього майна на території резиденції є ТОВ «Танталіт», яке уклало з «Медінвестсрейдом» угоду купівлі–продажу 19 листопада 2007 року — за місяць до відставки Кабміну Януковича.

До кінця тижня Господарський суд столиці повинен надати мотивацію свого рішення, після чого Мін’юст планує подати апеляцію в Київський апеляційний госпсуд.

У столиці буде пам’ятник Гонгадзе

До 22 серпня в Києві, у сквері по вулиці Червоноармійській, 115–121, буде встановлений пам’ятник Георгію Гонгадзе та загиблим під час виконання службових обов’язків журналістам. Про це сказано в розпорядженні №1019 Київської міськ­держадміністрації.