Голосуй або програєш!

29.07.2008
Голосуй або програєш!

Політично свідома Роcаріо Доусон.

Напередодні президентських виборів у США дедалі більше зірок шоу–бізнесу активно демонструють свою політичну позицію. А дехто навіть бере «академвідпустку», аби спокійно, не відволікаючись на роботу, працювати на користь «свого» кандидата у президенти. Так зробила перерву у зйомках і зірка фільму «Міста гріхів» Роcаріо Доусон. Щоправда, агітувати за конкретного претендента на Білий дім вона не збирається, оскільки має благороднішу мету — просвітницьку.

Плани у Роcаріо грандіозні: 29–річна кіноактриса планує переконати всіх членів латиноамериканської і, зокрема, пуерто–ріканської общин США прийти на вибори, які відбудуться у листопаді.

Доусон, у жилах якої тече кубинська та пуерто–ріканська кров, очолює некомерційну організацію «Латинський вибір». Тому вирушає в мандри країною, аби розповісти всім людям, незалежно від того, за демократів вони чи за республіканців, що голосувати — обов’язок добропорядного громадянина США.

«Цієї осені я вирішила не працювати, а присвятити всю себе цій просвітницькій передвиборчій роботі, — заявила актриса. — Мене вражає те, що близько 18 мільйонів осіб, які мають право брати участь у виборах, не користуються ним. А це означає, що президента обирають без них. Цього не можна допустити».