НОВИНИ ПЛЮС

12.07.2008

Лужков хоче, щоб Росія вийшла з договору про дружбу з Україною

Мер Москви Юрій Лужков вважає, що Росія повинна вийти з Договору про дружбу, співпрацю і партнерство з Україною. У статті, опублікованій в газеті «Известия», Лужков висловився за розробку нового договору між двома країнами, оскільки, на його думку, документ, підписаний у 1997 році, не відповідає інтересам Росії. Зокрема, московський голова вказує на те, що чинний договір встановлює як державні кордони Росії та України «суто штучні адміністративні межі між колишніми радянськими республіками РРФСР і УРСР». Також Лужков уже вкотре називає ухвалене свого часу радянським керівництвом рішення про передачу Криму зі складу РРФСР Україні «неправочинним і юридично нікчемним».

Нагадаємо, що після аналогічних заяв, які мер Москви зробив під час урочистостей з нагоди 225–річчя Чорноморського флоту РФ у Севастополі, Служба безпеки заборонила Лужкову в’їзд в Україну.

«Калашников має сісти!»

Учора журналісти провели під стінами Верховної Ради акцію під гаслом «Калашников має сісти!». Представники ЗМІ відтворили сцену нападу на знімальну групу СТБ із боку «невстановлених осіб» на чолі з депутатом попереднього скликання парламенту Олегом Калашниковим. Як повідомляє Київська медіа–профспілка, таким чином журналістська спільнота відзначила другу річницю побиття репортера і оператора знімальної групи СТБ — Маргарити Ситник та Володимира Новосада — нардепом від Партії регіонів і висловила публічний протест проти закриття кримінальної справи щодо Калашникова.