«Шешори» наведуть шороху

11.07.2008
«Шешори» наведуть шороху

Гість фестивалю — дует «Нуру» із Франції.

Якщо «всі усюди» доповнити конкретикою, то це представники України, Грузії, Росії, Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Великобританії, Швеції, Німеччини, Франції. Компанія очікується не лише солідна, а й, так би мовити, пістрява, різнокаліберна. Організатори обіцяють грандіозну програму, яка закумулює в собі різні форми та жанри: автентичний фольклор та world–music, галерею просто неба, численні майстерні, нічні перфоменси, а також перегляд документальних стрічок, знайомство з різноманітними музичними інструментами та джем–сейшени в юрті, яка буде встановлена на одній із фестивальних галявин, і ще багато чого цікавого.

Денна програма фестивалю складатиметься з таких пунктів: «Народне кіно», танки, гончарство, «Художні забави» , казки Лірника Сашка, клаптикове шиття, арт–об’єкти з пластику SecondLife, грузинський спів, шведські танці, індійські танці, єврейські наспіви нігуни, східні танці, єврейська витинанка мізрахім, єврейські танці, лялька–мотанка, сучасні українські витинанки тощо. Протягом усього дня можна буде мандрувати духовним селом «Верхня Букатинка» та долучитися до будівництва міста для вистави ЦСМ «Дах». Фестивальні вечори будуть віддані автентиці та world–music. Театральне мистецтво на фестивалі презентуватимуть фольклорно–етнографічний центр «Дербеневка» (Росія), Театр маріонеток (Чехія), центр сучасного мистецтва «ДАХ».

З усією повагою до гостей та учасників фестивалю можна зауважити, що стовідсотковими хед–лайнерами дійства під назвою «Шешори» будуть наші артисти з гурту «ДахаБраха». А навколофестивальна тусовка точно буде вражена тією кількістю інструментів, які «ДахаБраха» використовує під час своїх виступів: індійські табла, буддійський гонг, віолончель, маракаси, тріскачки, гуцульске бухало, рубель, палички, малайзійський гонг, глиняні свистульки, окарина...