РАХУНКОВА ПАЛАТА

27.06.2008

7 мільярдів осіб

може сягнути чисельність населення Землі у 2012 році. Такий уточнений прогноз за країнами та регіонами поширило Бюро перепису США. Головне американське статистичне відомство нагадує, що 6–мільярдний поріг людство переступило в 1999 році. У новому американському прогнозі наведено останні дані щодо 34 країн.

400 мільйонів євро

позичить Світовий банк «Укравтодору» на реконструкцію дороги Бориспіль—Лубни. Із них 300 мільйонів планують направити на роботи на самій автотрасі, а ще 100 мільйонів — на об’їзди. Дорога Бориспіль—Лубни є ділянкою Харківської автотраси М03 Київ—Бориспіль—Лубни—Полтава—Харків, реконструкцію якої проводять у рамках підготовки до Євро–2012.

45,3 мільйона гривень

направить цього року Львівська залізниця на облаштування своїх прикордонних переходів. Зокрема цього року передбачено реконструкцію станції «Ковель» і переходу Вадул—Сирет на кордоні з Румунією. На кордоні з країнами Євросоюзу Львівська залізниця має 15 прикордонних переходів — з Польщею, Словаччиною, Угорщиною і Румунією, серед них діючих — 13.

16,1 мільйона гектарів яровини

засіяно в Україні за даними на 2 червня. Це на 4,5% менше показників, що були на 1 червня 2007 року. Площі під посівами зернових і зернобобових культур (без кукурудзи) — 4,94 мільйона гектарів, що на 20,7% нижче аналогічного показника минулого року, зокрема площі під ячменем — 3,35 мільйона гектарів, що на 23,7% нижче 2007 року. Як сказано в повідомленні Держкомстату, скорочення загальної площі посіву ярових культур обумовлене зменшенням площ ярових зернових культур (включаючи кукурудзу) на 11,7% і розширенням посівів озимих зернових восени 2007 року на 15,8%.

7—8 мільйонів євро

додатково готова виділити Єврокомісія у 2008 році на реалізацію чорнобильських програм, заявив глава представництва Єврокомісії в Україні Ієн Боуг. Цю суму можуть спрямувати зокрема на реалізацію таких проектів, як розширення сховища радіоактивних відходів у Буряковці, розробка спільної стратегії поводження з джерелами іонізуючого випромінювання, вдосконалення української національної системи класифікації РАВ, а також узгодження загальної стратегії України і ЕК щодо поводження з радіоактивними відходами.

1 мільйон 108 тисяч туристів

відпочили в Криму від початку цього року. Це на 6,8% вище, ніж за аналогічний період минулого року. Організовано в санаторно–курортних установах і туристичних підприємствах Криму відпочили 290 тисяч людей, що на 0,9% менше, ніж за цей самий період 2007 року. До того ж зараз у Криму працює більше оздоровниць та туристичних підприємств, і їх заповнюваність вища, ніж за аналогічний період минулого року.

300 тисяч подорожуючих

перетнули державний кордон України минулими вихідними з суботи на неділю — це рекордна кількість перетинів кордону нашої країни за добу. У Державній прикордонній службі кажуть, що до сьогодні добовий пасажиропотік 300–тисячної відмітки ще не досяг. Усього з початку року український кордон перетнуло майже 37 мільйонів осіб.

На 60% атомних електростанцій

стане більше у світі до 2030 року, вони будуть одними з ключових джерел електроенергії. Про це заявив заступник голови Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Юрій Соколов. Нині в усьому світі працює близько 440 атомних електростанцій. Усі вони зосереджені в 30 країнах світу. 103 АЕС розташовано в США, 59 — у Франції, 55 — в Японії і 31 — у Росії. Зараз будують ще 30 реакторів. Багато з них — у країнах, які розвиваються.

17,5% становило зростання цін

на товари і послуги в Автономній Республіці Крим за п’ять місяців поточного року. У Криму за цей період продукти харчування і безалкогольні напої подорожчали на 25,4%. Алкогольні напої та тютюнові вироби подорожчали на 6,6%. Найбільше ціни зросли на овочі — 68,9%, фрукти — 42,7%, м’ясо та м’ясопродукти — 35,0%, соуси, приправи, сіль, прянощі, бульйонні кубики — 19,1%, хліб і хлібопродукти — 18,7%.

15 пар додаткових поїздів

у кримському напрямку призначила Південно–Західна залізниця на літній період. Зокрема це додаткові поїзди «Київ—Сімферополь», «Київ—Феодосія», «Житомир—Сімферополь», «Чернігів—Сімферополь», «Київ—Бердянськ», «Київ—Євпаторія», «Жмеринка—Сімферополь», «Київ—Севастополь», «Жмеринка—Санкт–Петербург» та інші. З 1 липня також буде призначено додаткові поїзди «Київ—Феодосія» та «Київ—Сімферополь». З червня з Києва також курсує причіпний вагон у Салоніки (Греція).

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>