НОВИНИ ПЛЮС

24.06.2008

Куніцин «влив» кримську НДП у «Єдиний центр»

Голова Севастопольської міської держадміністрації Сергій Куніцин обраний керівником кримської республіканської організації партії «Єдиний центр». Досі Куніцин очолював кримську організацію Народно–демократичної партії. «У нинішній ситуації НДП втратила самостійний електоральний вплив у країні і лише в деяких регіонах зберегла своє представництво в місцевих органах влади, у тому числі в Криму, — пояснив Куніцин. — Процес об’єднання НДП із новою, політично амбіційною партією в особі «Єдиного центру» ми розглядаємо не як програвальницьку позицію, а як природне продовження політичних традицій демократів».

Саме місцеві структури НДП стануть основою для формування кримського осередку «ЄЦ». Раніше лідер НДП Людмила Супрун заявила, що її партія об’єднається з «Єдиним центром».

Пилипишин відмовився від київського депутатства

Голова Шевченківської райдержадміністрації у Києві Віктор Пилипишин, обраний депутатом Київської міськради від Блоку Литвина, відмовився від роботи у Київраді. Як повідомила голова Київської міської територіальної виборчої комісії Галина Білик, Пилипишин вирішив залишитися на посаді керівника району.

Харківські «регіонали» апелюють до ФСБ

Харківська міськрада звернулася до Державної думи Росії з листом, у якому просить посприяти в одержанні розсекречених архівних матеріалів НКВД–МГБ СРСР, що висвітлюють діяльність ОУН–УПА. Виступаючи проти реабілітації воїнів Української Повстанської армії, більшість харківських «депів» (передусім представники Партії регіонів) відзначають: «Окремі політикани вдаються до спроб зрівняти у правах ветеранів Великої Вітчизняної війни, котрі звільнили ціною свого життя Україну і Європу від фашизму, із бандитами, які допомагали фашистським окупантам установлювати на захоплених територіях свій порядок… Відбувається приховання реальної історичної інформації, чиняться спроби переглянути освітні програми з історії в навчальних закладах усіх рівнів».

Наприкінці травня певні документи про УПА оприлюднила Федеральна служба безпеки Росії.