«Розчини» автомобіль

«Розчини» автомобіль

Як розповіла «УМ» помічник начальника Оболонського райуправління міліції з питань зв’язків зі ЗМІ та громадськістю Вікторія Білозерцева, в цьому районі столиці орудує невідомий «шкідник автівок». Діє зловмисник миттєво і непомітно: вночі обирає погано припарковану машину (зазвичай на клумбі чи зеленому газоні. — Авт.) і обливає її розчинником фарби. «Ця речовина псує зовнішній вигляд машини, розмиває фарбу і залишає плями, — каже Вікторія Білозерцева. — Основна наша версія — це «покарання» за неправильне паркування».

Обережно! Небо закривається

Обережно! Небо закривається

Літак так званих «дешевих авіаліній» польської авіакомпанії «Сентралвінгс» із п’ятдесятьма пасажирами на борту, у більшості українськими туристами, в неділю ввечері відірвався від злітної смуги аеропорту «Бориспіль», аби взяти курс на єгипетський Шарм–ель–Шейх, проте трохи більш як за годину змушений був повернутися назад. Як пояснив пасажирам командир екіпажу, влада Туреччини заборонила політ над своєю територією, мотивуючи це несправністю одного з бортових маяків літака. За чотири години, біля першої ночі, пасажири нарешті вилетіли до місця призначення іншим літаком.

З «Іменем України» не згодні!

З «Іменем України» не згодні!

Генеральна прокуратура України внесла касаційне подання до Верховного Суду на виправдальний вирок, винесений Військовим апеляційним судом Центрального регіону щодо чотирьох генералів, причетних до організації трагічного авіашоу на Скнилівському летовищі в липні 2002 року. «Ми отримали вирок, подивились мотивацію і дійшли висновку, що він незаконний. Відтак внесли касаційне подання, а далі все залежить лише від Верховного Суду», — розповів «УМ» начальник прес–служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.

Розрядка

Розрядка

У суботу в Оболонському районі столиці від удару блискавки постраждало восьмеро людей. Близько 14.00 по вулиці Богатирська на озері Міністерське ураження електричним розрядом зазнали двоє осіб. «40–річний чоловік загинув на місці, а 31–річну жінку з опіками та травмою голови госпіталізовано до лікарні швидкої медичної допомоги Києва», — розповів «УМ» керівник прес–служби Міністерства з питань надзвичайних ситуацій Ігор Кроль.

Гуманні й голодні

Гуманні й голодні

У Київському районному суді Полтави днями оголосили вирок подружжю Піньковських: за жорстоке поводження з тваринами 54–річного Віктора і 52–річну Наталію засудили до чотирьох місяців ув’язнення. Мешкаючи в центрі міста, ці двоє відловлювали бродячих котів, душили і готували з них страви (про минулорічне затримання цих «гурманів» із речовими доказами в сумці — трьома задушеними котами — «УМ» уже розповідала).

Прощавай, школо!

Прощавай, школо!

Із 19 по 21 червня у 12 тисячах загальноосвітніх навчальних закладах країни вже пройшли випускні вечори. Як звітує Центр громадських зв’язків МВС України, у святкових заходах узяли участь понад 680 тисяч випускників. За ними, окрім учителів, наглядали приблизно 19 тисяч працівників міліції, в тому числі майже 1700 військовослужбовців внутрішніх військ. За останніми даними правоохоронців, святкування відбулося без ексцесів.

Патріотизм вітається

Патріотизм вітається

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Семеро дівчат і троє хлопців — цьогорічні випускники загальноосвітніх шкіл Тернополя — одержали від міського управління освіти по тисячі гривень за кращі вишивані костюми, в яких вони прощалися зі школою.

Чорний уїк–енд для свободи слова

Чорний уїк–енд для свободи слова

Важкими і небезпечними видалися минулі вихідні для «акул пера». Журналіст не буває «не на службі», зокрема й тому, що, як виявляється, проблеми через професійну діяльність можуть знайти його скрізь і о будь–якій порі.

Неласа Петрівка

Неласа Петрівка

Із понеділка в українських християн грецької традиції розпочався Петрівський піст. Він починається завжди на 58–й день після Великодня. А завершується 11 липня, в переддень свята апостолів Петра і Павла. Тому й зветься Апостольським, Петрівським, а то й просто — Петрівкою. У різні роки час тривання цього посту різний, залежно від дати Великодня.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Заслужене поКАРРання?

Заслужене поКАРРання?

Протягом останніх десяти днів — з 13 до 23 червня — Одеса була байкерською столицею України. Паради сотень екіпажів мотоциклістів із багатьох країн Європи, намети на північній околиці міста і величезна сцена на стадіоні заводу «Одесакабель», де відбуваються концерти — вражаючий мотофестиваль «Гоблін­шоу» захопив як учасників свята, так і одеситів.

Всі статті рубрики