НОВИНИ ПЛЮС

18.06.2008

Тимошенко і Яценюк знову прийшли до Ющенка

Учора у Президента за участі Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка, Прем’єр–міністра Юлії Тимошенко, міністра фінансів Віктора Пинзеника та голови Національного банку Володимира Стельмаха відбулася нарада з питань макроекономічної стабільності. Як повідомила перед початком наради прес–секретар глави держави Ірина Ванникова, Віктор Ющенко очікував, що результатом цієї зустрічі буде узгоджена і зрозуміла програма дій щодо вироблення чіткої і єдиної курсової та монетарної політики держави.

Претензії до Балоги

Депутатська група «Народна самооборона» (фракція «НУНС») просить Верховну Раду створити тимчасову слідчу комісію з розслідування «фактів зловживання службовим становищем» главою секретаріату Президента Віктором Балогою. Ідеться про використання службових літаків в особистих цілях (польоти родини Балог із Києва на Закарпаття та за кордон), починаючи ще з того часу, коли Балога працював на посаді міністра з питань надзвичайних ситуацій у 2005 році. Учора ж члени депгрупи «Народна самооборона» звернулися із цього приводу із запитами до Генпрокурора Медведька, глави МВС Луценка та керівника Головного контрольно–ревізійного управління Сивульського. «Наших вибор­ців цікавить, хто замовляв і оплачував дані авіаперевезення. Якщо ці рейси замовляв особисто Балога, тоді за рахунок яких коштів він це робив (заробітна плата глави секретаріату Президента складає 17 тис. грн.), та чи вказані дані суми Балогою в податковій декларації?» — зазначається у зверненні, яке озвучив депутат Геннадій Москаль.

Посол у Росії вийде з Партії регіонів

Лідер «регіоналів» Віктор Янукович заявляє, що Костянтин Грищенко призупинить своє членство в Партії регіонів на час роботи послом України в Росії — «як державний службовець, який приймав присягу». «Така практика існує всюди у світі», — зазначив Янукович в інтерв’ю Бі–Бі–Сі. Голова ПР упевнений, що Грищенко принесе користь державі, і зазначає, що призначення «регіонала» послом у Москві відбулося не за ініціативою партії, а за ініціативою влади та Президента Ющенка.

Катеринчук знищив свою фракцію

П’ятеро депутатів Блоку Миколи Катеринчука позбавлені депутатських мандатів. Таке рішення ухвалене під час другої міжпартійної конференції місцевих організацій «Європейської партії України» та партії «Європейська платформа». Катеринчук застосовує імперативний мандат проти всіх п’ятьох, обраних за його списком до Київради, — це Володимир Лановий, Олексій Рєзніков, Павло Тесленко, Борис Гавриленко та Роман Ярошенко. Минулого тижня Тесленко, Гавриленко і Ярошенко, всупереч позиції блоку, підтримали обрання Олеся Довгого секретарем Київради.