Замість грошей майте глузд!

Замість грошей майте глузд!

Представники об’єднань кабельних мереж звернулися з проханням втрутитися у ситуацію до Президента України Віктора Ющенка, Кабміну та Ради нацбезпеки і оборони. У листі вони висловлюють претензії і не погоджуються з вимогами Нацради з питань телебачення і радіомовлення провести адаптацію іноземних телеканалів, які ведуть мовлення на території України, до вітчизняного законодавства. За їхніми словами, вартість адаптації лише одного з п’ятдесяти телеканалів становитиме близько 30 тисяч доларів на місяць. Відтак дії Нацради вони розцінюють як факт цензури і погрожують відключити низку російських телеканалів із кабельної мережі взагалі.

Чули дзвін і знають, де він

Чули дзвін і знають, де він

На дзвіницю Спасо–Преображенського собору міста днями підняли дзвін вагою 14 тонн, який, за словами голови правління Чорноморського православного фонду Василя Ієремії, є найбільшим в Україні. Діаметр велетня 3 метри, а приводити його в рух буде спеціальне електронне устаткування. Для його транспортування з Воронежа до Одеси знадобився спеціальний трейлер.

Ілліча — до реактора!

Ілліча — до реактора!

Із такою ініціативою виступив міністр культури та туризму Василь Вовкун, виступаючи у Кіровограді в рамках Координаційної ради з підготовки відзначення 75–х роковин Голодомору 1932—1933 років. За інформацією високопосадовця, на території України залишилася велика кількість «комуністичних вождів» різного рангу у вигляді всіляких скульптурних композицій. Лідером серед областей–власників монументів, пам’ятних дошок, стел тощо є Хмельницька область. Натомість п’ять областей Західної України, за словами пана Вовкуна, на 100 відсотків звільнилися від засилля символів комуністичної епохи.

У парк, як у поему

У парк, як у поему

Черкаси готуються до фестивалю кам’яних фігур «Живий камінь». Свято планують провести з 20 червня по 5 липня під девізом «І в камені живе душа...». До роботи запросили дванадцять скульпторів із Черкас, Києва, Львова, Канева, Золотоноші та села Моринці Звенигородського району. Для них спеціально привезли 14 квадратних метрів піщаника з Буданівського кар’єру Тернопільської області.

Запрягайте, хлопці, коней!

Запрягайте, хлопці, коней!

12 пасажирів уміщатиме карета, яка незабаром курсуватиме між вісьмома селами Маловисківського району Кіровоградської області. На гужовий транспорт мешканці цих сіл пересідають не з добра: автобус їздить усього кілька разів на тиждень — бездоріжжя та нерентабельність відлякують водіїв.

«Софіївка» всихає

«Софіївка» всихає

На межі екологічної катастрофи опинилася перлина Черкащини — уманський дендропарк «Софіївка». Після безсніжної зими та вдвічі менших, ніж зазвичай, опадів рівень води впав у тамтешніх озерах майже на два метри. Життєдайної вологи бракує улюбленому туристами фонтану «Змія» та численним водоспадам.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Пляжі лягли і просять

Пляжі лягли і просять

Слоган французьких студентів, які у 1968–му відправили у відставку уряд де Голля, Sous les pavеs, la plage («Під бруківкою — пляж!») до нас немає, слава Богу, ніякого стосунку. У Києві нема потреба роздирати нігтями асфальт, аби дістатися золотавого пісочку. Отже, пляжів у стольному граді не бракує. Про них навіть дбають, якщо вірити Київській міській державній адміністрації і одному із заступників її голови Володимиру Головачу.

Ну що б, здавалося, листи...

Ну що б, здавалося, листи...

Найближчим часом ціни на поштові послуги зростуть на 40%: відправити поштову картку чи листа вагою до 20 грамів тепер коштуватиме гривню, листа вагою від 20 до 50 грамів — 1,25 гривні, від 50 до 100 грамів — 1,45, так що кілограмовий лист «потягне» на 5,40 гривні. Так само зросли тарифи на пересилання бандеролей усередині країни, найлегша бандероль вагою до 100 грамів піде до адресата за 1 гривню 45 копійок, а найважча — від 1 до 2 кілограмів — за 9 гривень 20 копійок, за кожний наступний кілограм треба буде доплачувати по 4,45 гривні. Посилка в країни СНД тепер обійдеться у 7,5 гривні. Такі тарифи диктує «Проект граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку», схвалений Національною комісією з питань регулювання зв’язку (НКРЗ).

Всі статті рубрики