Одні — за всіх

Одні — за всіх

В Ірландії післязавтра відбудеться референдум щодо схвалення Лісабонської угоди, яка фактично є відповідником Конституції Європейського Союзу. Для того, щоб документ набув чинності, потрібно його схвалення всіма 27 країнами–членами ЄС. Щоб уникнути фіаско попереднього проекту Конституції, який провалили на референдумах у Франції та Голландії, цього разу 26 членів ЄС вирішили затвердити Лісабонську угоду національними парламентами, Ірландія — єдина країна, яка винесла її на всенародне обговорення. Тепер Європа затамувала подих в очікуванні слова ірландців.

Собака–поліцейський і квітник на даху

Собака–поліцейський і квітник на даху

Урядовці, судді й політики інколи приймають такі рішення, які лише викликають сміх. Так, влада столиці Мексики — міста Мехіко, яке належить до найбільш екологічно неблагополучних у світі — започаткувала в рамках боротьби з глобальним потеплінням кампанію засівання дахів будинків громадських та державних установ, повідомляє агенція «Рейтер». Відтепер щороку 10 тис. квадратних метрів дахів будуть покриті грунтом, на яких зростуть газони та квітники, що поглинатимуть двоокис вуглецю. Мерія 20–мільйонного міста також планує запровадити податкові пільги для тих фірм та осіб, які погодяться влаштувати «сади Семираміди» на дахах своїх будинків. До акції також приєднуються і школи, тож невдовзі уроки можна буде проводити на зеленій галявині на даху.

Побачити Європу востаннє

Побачити Європу востаннє

Джордж Буш учора розпочав своє останнє політичне турне Європою в ролі президента США. Як повідомляє «Франс прес», упродовж візиту, який триватиме до 16 червня, Буш відвідає Словенію, де буде гостем саміту ЄС, потім його шлях проляже через Німеччину, Італію, Ватикан, Францію та Велику Британію. «Не думаю, що ви почуєте впродовж цього візиту якісь драматичні заяви», — попередив журналістів радник президента США з питань національної безпеки Стівен Хедлі. Також не планується підписання жодних серйозних угод з європейськими партнерами. Головне завдання Джорджа Буша під час цієї поїздки — прохати європейських союзників надати більшу підтримку його наступникові у військовій місії в Афганістані, здійснювати більший тиск на Іран та якомога більше сприяти боротьбі з глобальним потеплінням.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики