«Челсі» не хоче відпускати Шеву,

30.05.2008

Андрія Шевченка так і не випустили на поле у фінальному матчі Ліги чемпіонів, який міг стати для нього третім. «Челсі» програв «Манчестеру», а український форвард навіть не вийшов отримати пам’ятну медаль гравцеві команди, що пройшла всі етапи розіграшу. Здавалося, після цього дуже логічним був би перехід Шевченка до іншого клубу, бажано — італійського, а ще краще — до «Мілана», де ще не забули про Шеву–«легенду». Адже Андріїв дім — під Міланом, та й уболівальники «россо–нері» готові вибачити Андрієві «зраду»: всі, включно з самим гравцем, уже переконалися, що минулорічний переїзд до Лондона був помилкою.

Варто нагадати, що повернення українця було передвиборчою обіцянкою власника «Мілана» Сильвіо Берлусконі. В Італії Шевченка справді чекають, хоча й не палають бажанням отримати його будь–що. Днями представники клубу заявили: вони готові взяти Андрія в оренду, але — без сплати «відступних» «аристократам». «Міланісти» начебто лише погоджуються платити Шеві ту захмарну зарплатню, яку встановили йому керівники «Челсі» (245 тис. доларів за тиждень).

Газета «Ла Репуббліка» повідомила, що власник «Челсі» Роман Абрамович цього тижня зустрівся у Женеві з головним тренером «Мілана» Карло Анчелотті. За припущенням італійських ЗМІ, вони розмовляли або про можливий прихід Анчелотті на посаду головного тренера «Челсі», або про можливий трансфер Шевченка в Італію (друга версія випливає зі слів самого Анчелотті, який заперечив припущення, що він може кудись піти з «Мілана»).

Щоправда, в Лондоні ніяк не підтверджують можливе прощання з українським нападником. В інтерв’ю газері «Кор’єре делло спорт» технічний директор «Челсі» Пітер Кеньон заявив, що у Шеви є чинний контракт із «синіми», розрахований ще на три роки, і в це міжсезоння Андрія нікуди відпускати не збираються.

 

ДО РЕЧІ

Авраам Грант, звільнений з посади головного тренера «Челсі», має намір подати позов проти клубу та його власника Романа Абрамовича. Ізраїльський фахівець залишився незадоволений компенсацією, яку йому запропонували лондонці за розрив контракту. Сума в 5 мільйонів фунтів видалася Грантові надто низькою, особливо в порівнянні з 12 мільйонами, виплаченими у схожій ситуації його попередникові Жозе Моуріньо. Крім того, ізраїльтянин розцінює свою відставку як «зраду» з боку Романа Абрамовича, з яким Грант підтримував дружні стосунки. Для ведення справи Грант найняв одного з найвідоміших адвокатів Великої Британії — Ентоні Джуліуса.