На всіх героїв не вистачило

На всіх героїв не вистачило

На аварійній ділянці шахти «Крас­нолиман­ська», де тривають пошуково–рятувальні роботи, у середу ввечері гірничорятувальники таки знайшли тіло одного з семи гірників, доля яких досі не відома. 44–річного чоловіка вже опізнано. Рятувальники, які вже вибрали породу на ділянці довжиною понад півтори сотні метрів, продовжують розбирати завал, під яким десь перебувають ще шестеро шахтарів.

Пташку шкода

Пташку шкода

28 травня працівники посту «Тиса» Чопської митниці під час огляду автомобіля виявили в салоні дев’ять пластикових пляшок із п’ятнадцятьма (!) папугами породи «розелла». Ціна однієї такої пташки коливається від 700 до 1000 грн. Як повідомили у прес–службі Державної митної служби, житель Закарпатської області намагався завезти в Україну з Угорщини пернатих контрабандою, а щоб птахи не подавали голосу, нагодував їх снодійним. «На момент виявлення двоє папуг були вже мертвими», — розповіли «УМ» у відділі боротьби контрабандного митного посту «Тиса».

«Табір» іде в СІЗО

«Табір» іде в СІЗО

Організована злочинна група викрадала людей переважно на території Полтавської та Кіровоградської областей. Складалася «бригада» винятково з циган, але крали ромали не дітей, а дорослих, за яких можна отримати викуп чи навіть заволодіти їхньою квартирою. Як повідомили «УМ» у прес–службі ГУБОЗ МВС, цигани не жартували з жертвами — у разі відмови рідних платити за викрадених погрожували тяжкими тілесними ушкодженнями й навіть убивством.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ключ до замку

Ключ до замку

Об’єднати десяток найвідоміших фортифікаційних споруд і палаців Львівщини в заповідник «Замки Західної України» запропонував міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда, перебуваючи в понеділок з робочим візитом на Львівщині. До такого заповідника мають увійти замок у Бродах, Добромилі, Золочеві, Олеську, Свіржі, Жовкві. Як повідомила прес–служба Мінрегіонбуду, керівництво області підтримало пропозицію міністра–земляка. У разі створення такого заповідника, його дирекція може розміститися на базі Жовківського заповідника. За словами Василя Куйбіди, створення такого заповідника та визначення його статусу залежатиме від позиції Міністерства фінансів та профільної комісії Верховної Ради. Він зазначив, що до цього часу Мінфін був проти. Але тепер, мовляв, коли буде створене таке от нове державне підприємство, виділяти кошти на реставрацію буде легше.

«Кістлява» мошка

«Кістлява» мошка

Дитину віком рік і два місяці батьки привезли до шпиталю лише наступного дня після укусу біля річки Сіверський Донець у селищі Щурове, куди подружжя разом із дитиною приїхали відпочивати. Звернутися в Краснолиманську лікарню батьків змусила тривала відсутність сечовиділення в дитини, а також набряк, який утворився на місці укусу. Але врятувати немовля медикам не вдалося — дитя померло через декілька хвилин після приїзду в шпиталь.

Зігріті ненавистю

Зігріті ненавистю

Фотовиставку «Україн­ська повстанська армія. Істо­рія нескорених», презентація якої триває четвертий день у приміщенні Служби безпеки України, погрожують знищити. Лідер «Євразійського союзу молоді» Павло Заріфуллін в інтерв’ю «Комсомольській правді в Україні» пообіцяв спалити виставку разом із головним приміщенням української спецслужби та її керівником Валентином Наливайченком. «Дістали вже! Адже ця виставка — свого роду просування фашизму. І ми, за прикладом дідів, будемо з цим боротися», — пригрозив головний «євроазіат». Нагадаємо, що минулого року його було оголошено персоною, в’їзд якої на територію України небажаний. Такою була відповідь СБУ на плюндрування Заріфулліним та ще кількома його «соратниками» знака тризуб на Говерлі.

Гербіцидний дощ

Гербіцидний дощ

Село Зоринівка Мілов­ського району зазнало справжньої хімічної атаки з повітря. Дельтаплан обробляв поля одного з місцевих фермерів гербіцидом. Коли машина зайшла на черговий розворот над селом, пілот забув закрити кран, і речовина, призначена для ефективного нищення бур’янів, пролилася просто на садиби зоринівчан. Після цього на городах селян почали швидко жовкнути й сохнути рослини, а тварини, що потрапили під хімічний «дощик», — гинути.

Всі статті рубрики