Країна вічних виборів

Країна вічних виборів

Сьогодні в Грузії проходять позачергові парламентські вибори, на яких 12 партій та блоків борються за 150 парламентських мандатів. 75 депутатів нового складу парламенту будуть обрані за партійними списками, а 75 — за мажоритарною системою.

Нікому не потрібний

Нікому не потрібний

Позавчора Верховний суд Сполучених Штатів не задовольнив апеляцію американця українського походження Джона (по–нашому — Івана) Дем’янюка, повідомляє Бі–Бі–Сі. Його звинувачують у тому, що він працював охоронцем у нацистських таборах. Дем’янюк 1951 року емігрував до США і вже за сім років отримав американське громадянство. Він запевняє, що в роки Другої світової війни служив у Радянській Армії, у Криму його захопили в полон німці й кинули в концтабір Треблінка. Однак Дем’янюк не визнає, що допомагав нацистам.

«Червона книжка» за три дні

«Червона книжка» за три дні

Позавчора у столиці за адресою Саксаганського, 4 офіційно розпочав роботу поки що єдиний в країні центр прискореної видачі закордонних паспортів для громадян з усієї України. Присутній на церемонії відкриття центру міністр внутрішніх справ Юрій Луценко пояснив, що отримати тут закордонний паспорт за три, десять або тридцять днів зможе будь–який громадянин, незалежно від того, в якій області держави він зареєстрований. МВС обіцяє, що вже до липня подібний сучасний центр буде відкрито і для мешканців Києва та області, які забажають скористатися прискореною процедурою видачі заповітної «червоної книжки». А до кінця року такі установи з’являться в усіх областях країни.

Всі статті рубрики