Виходьте по одному!

21.05.2008
Виходьте по одному!

Наскоки маріупольського грека Панайотіса Ліаделіса змусили киян капітулювати. (Фото УНІАН.)

Словенський наставник «Києва» Томо Махорич не втомлюється повторювати, що найважчим у баталіях на вибування зазвичай стають другі матчі серій. Проте, схоже, до його підопічних це не зажди доходить. Принаймні історія нинішнього фінального протистояння з «Азов­машем» підтверджує такий вис­новок.

Перегравши в першому поєдинку команду Мехмета Бечировича із різницею в 19 очок, «вовки» на повторну зустріч у столиці вийшли розслабленими. Чемпіон країни тим часом трохи відпочив, зібрався з силами і зі стартових хвилин матчу в тісненькому спорткомплексі «Меридіан» пішов у відрив. Поки господарі оговтувалися, маріупольці втекли вже доволі далеко. Їхня максимальна перевага складала 18 пунктів.

Перебіг подій на майданчику нагадував фінальну гру Кубка України, коли кияни намагалися наздогнати азовців упродовж тривалого часу, але безуспішно. Навіть попри те, що в останній 10–хвилинці «Азовмаш» дозволив собі поступитися аж 16 очками, підсумкова перемога залишилися за ним.

Після сирени Бечирович похвалив своїх підопічних за надійні дії в захисті й послався на втому, яка дозволила киянам скоротити відставання на останніх хвилинах двобою.

У свою чергу форвард «Києва» Райан Стек та його тренер Махорич скаржилися на провальну першу чверть, але пояснити, що сталося з командою, так і не змогли. При цьому молодий словенський фахівець відзначив характер свого колективу, який дозволив повернути інтригу в гру.

Тепер «вовки» ладні забути прикру поразку й серйозно готуватися до наступного раунду дуелі. У фіналі, як і в серії за «бронзу» між «Хіміком» і «Політехнікою», встановилася рівновага — 1:1. Команди зі Львова й Південного зрушать її з місця сьогодні, коли зустрінуться на Галичині, а кияни й маріупольці продовжать битися завтра, вже на берегах Азовського моря.

 

ТАБЛО

Українська чоловіча суперліга. Фінал (другий матч). «Київ» — «Азовмаш» — 76:81 (12:29, 23:21, 14:20, 27:11; Маркоїшвілі (23), Дроздов (17) — Б’юфорд (16), Едні, Ліаделіс (по 15), Мещеряков (14); серія — 1:1).