Прийшов додому!

20.05.2008
Прийшов додому!

(автора.)

Відтепер у Прилуках є своя Театральна площа з пам’ятником неперевершеному коміку Миколі Федоровичу Яковченку (1900—1974 рр.). Земляки вирішили увіковічнити пам’ять батька Проні Прокопівни та Максима Перепелиці, назвавши його іменем частину вулиці Переяславської перед Будинком культури (тут починав свої перші кроки на сцені актор) і поставивши пам’ятник українському сміхотворцю на Театральній площі.

Автор монумента — народний художник України Володимир Чепелик. Це вже його другий пам’ятник Миколі Яковченку (перший було встановлено у 2000 році у скверику перед Театром ім. Франка у Києві. — Авт.). Володимир Чепелик створив скульптуру актора на повний зріст і так само, як у Києві, — разом із його улюбленим песиком — таксою.

Відкриття пам’ятника при­урочено до 108–ї річниці з дня народження актора. Вшанування Миколи Яковченка перетворилося на справжнє свято для міста: відбувалися святкові ярмарки, концерти, нагородження переможців I Всеукраїнського конкурсу ім. Миколи Яковченка, зустрічі з письменниками та художниками.