Лазаренко по телефону

20.05.2008

IX з’їзд Всеукраїнського об’єд­нання «Громада» вкотре відбувся у Дніпропетровську. Обійшлося без помпезності та ажіотажу. Навіть телекамер, що знімали таке дійство, було лише три. Певну інтригу обіцяла доповідь Павла Лазаренка, яку він уже традиційно проголошував у телефонному режимі з–за океану. Проте американський в’язень сенсаційними заявами не відзначився. Якщо, звісно, не вважати такою намір взяти безпосередню участь у виборах на всіх рівнях. Більше того, Павло Іванович безапеляційно заявив, що «Громада» обов’язково стане парламентською партією. Одним із найголовніших аргументів на користь своєї політичної сили екс–Прем’єр–міністр назвав наявність власної ідеології та стратегії розвитку держави. При цьому Лазаренко засвідчив свою прихильність до президентсько–парламентської форми правління в Україні.

Камінь у город нинішнього уряду Павло Іванович кинув досить обережно, наголосивши, що в рік його прем’єрства рівень тієї ж інфляції вдалося зменшити втричі.

Лідер «громадівців» висловив невдоволення роботою своєї політичної сили у Вінницькій, Луганській, Житомирській, За­кар­патській областях, хоча й інші якимись політичними досягненнями навряд чи можуть похвалитися. Окрім, звісно, Дніпропетровської, де партія Лазаренка перемогла в низці сільських районів. А брат Іван Лазаренко навіть обіймає посаду заступника голови обласної ради.

Попри те, що Павло Лазаренко й надалі лишатиметься в американському ув’язненні, його одностайно обрали головою «Громади» на наступний термін.