ХРОНІКА

14.05.2008

Баскетбол

Українська чоловіча суперліга. Півфінал. «Азовмаш» — «Хімік» — 96:75 (Мещеряков (21) — Чакич (19); серія до трьох перемог — 3:2).

Команді Дмитра Базелевського не вдалося вперше у своїй історії пробитися до фіналу. Тож у протистоянні за золоті медалі (також до трьох перемог) знову зійдуться «Київ» і «Азовмаш». Матчі заплановані на 17, 19, 22 і, в разі потреби, 24 й 27 травня. «Хімік» і «Політехніка» за «бронзу» сперечатимуться 16, 18, 21, 23, 26 травня.

Шахи

Після першого кола представницького турніру в Софії (Болгарія) лідирує українець Василь Іванчук із п’ятьма очками в активі. Львів’янин продемонстрував феноменальний результат, послідовно обігравши всіх суперників: азербайджанця Раджабова, болгар Топалова й Чепаринова, китайця Бу Сянджи та вірменина Ароняна. У найближчого переслідувача Іванчука, Топалова, — 3,5 пункта.

Легка атлетика

Українка Ганна Мельниченко, набравши 6195 очок, посіла друге місце на престижному турнірі з семибор­ства в Італії. Переможниця змагань, француженка Марі Колонвіль, назбирала 6256 балів.

Теніс

У першому колі турніру WTA І категорії в Римі (ґрунт, призові — 1,34 млн. доларів) українка Олена Бондаренко переграла італійку Мару Сантаджело — двічі по 6:2. Уродженка Криму Юлія Вакуленко, яка збирається приймати іспанське громадянство, поступилася француженці Вірджинії Раззано — 1:6, 2:6.

У парному розряді киянка Марія Коритцева разом із чешкою Владімірою Угліровою програли тайванському дуету Чан/Чуанг (5) — 5:7, 1:6.

Настільний теніс

На кваліфікаційному турнірі, що завершився в Будапешті, представники України здобули дві путівки на Олімпійські ігри. Для цього було достатньо потрапити до переліку 16 найкращих учасників змагань. Киянка Маргарита Песоцька дісталася дев’ятого місця, а громадянин України китайського походження Лей Коу фінішував на 13–й позиції.

Гандбол

Фінали єврокубків. Чоловіки. Ліга чемпіонів. «Сьюдад реал» (Іспа­нія) — «Кіль» (Німеччина) — 27:29, 31:25.

Кубок кубків. «Веспрем» (Угор­щина) — «Рейн–Некар льовен» (Німеччина) — 37:32, 28:28.

Кубок ЄГФ. «Нордхорн» (Німеччина) — «АС Копенгаген» (Данія) — 31:27, 29:30.

Кубок виклику. «Альпла хард» (Австрія) — «Спорт ресіта» (Румунія) — 29:28, 18:26.

Хокей

Чемпіонат світу. Вищий дивізіон (Канада). Кваліфікаційний раунд.

Група Е (Квебек). Росія — Швей­царія — 5:3, Данія — Білорусь — 3:2 ОТ.

Підсумкове становище: Росія — 13, Чехія, Швеція, Швейцарія — 9, Білорусь — 3, Данія — 2.

Група F (Галіфакс). США — Норвегія — 9:1, Канада — Фінляндія — 6:3, Німеччина — Латвія — 5:3.

Підсумкове становище: Канада — 15, Фінляндія — 11, США — 9, Норвегія — 4, Німеччина, Латвія — 3.

У чвертьфіналах сьогодні зустрінуться: Росія — Швейцарія, Чехія — Швеція, Канада — Норвегія, Фінляндія — США.

* * *

НХЛ. Кубок Стенлі. Фінал Західної конференції. «Даллас» — «Детройт» — 2:5 (серія до чотирьох перемог — 0:3).

Бокс

Поєдинок за звання чемпіона світу в суперважкій вазі за версією WВА між чинним володарем титулу, узбеком Русланом Чагаєвим, і претендентом на пояс, росіянином Миколою Валуєвим, перенесено з 31 травня на 5 липня. Офіційною причиною зміни дати бою організатори назвали вірусне захворювання Чагаєва.