Тріумф «Великих»? Ні, шабаш ну дуже «маленьких»!

Тріумф «Великих»? Ні, шабаш ну дуже «маленьких»!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Воістину — застав ну того... як його — Богу молитися, то він розбиває чоло. Із черговим витком «Великих українців», здається, сталося щось іще принизливіше, ніж сам старт цілком, здавалося б, позитивного і за ідеєю та первинним наміром навіть націєтворчого проекту. Але будь–який найгеніальніший намір можна спаскудити виконанням. Так кажуть про кухарів — коли інгредієнти найдосконаліші, а страву зіпсували. «Страву» під назвою «Великі українці» зіпсували насамперед неприкритою маніпулятивністю.

Хто стане №1?

Хто стане №1?

11 квітня після майже тримісячної перерви знову вийшов на екрани проект телеканалу «Інтер» — «Великі українці». Цього разу ведучі проекту Савік Шустер і Ганна Гомонай мали оголосити першу десятку «великих». Та розпочалася програма з інтриги: протягом вечора глядачам демонстрували добірку з 90 документальних фільмів про українців, що ввійшли до сотні. За результатами голосування, найбільше «великих» налічувалося серед громадських діячів, політиків і державних лідерів. Зокрема, серед українських політиків–сучасників лідируючу позицію у списку зайняв Віктор Ющенко, — 20–те місце. Юлія Тимошенко отримала 21–ше, соціаліст Володимир Бойко — 50–те, перший президент України Леонід Кравчук — 51–ше, Віктор Янукович — 62–ге, а присутньому у студії лідеру українських комуністів Петрові Симоненку дісталось 79–те місце. Як не дивно, своє місце серед видатних українців отримали Володимир Ленін (23), Леонід Брежнєв (63) і Микита Хрущов (93). «Не думаю, що є сенс всерйоз коментувати склад сотні «великих», — каже «УМ» кореспондент журналу «Телекритика» Отар Довженко. — Сотня відображала б уподобання глядачів, якби на них не впливали під час перших шоу. Зокрема, якби творці проекту не допустили провокації із номінуванням Леніна у «великі».

Мироточива Мирна

Мироточива Мирна

Мирна Назур приїхала до Львова на запрошення Українського католицького університету. 45–річна Мирна — сирійка, яка мешкає в передмісті Дамаску в районі Суфаньє. Феномен цієї жінки вже більше двадцяти років вивчають науковці Франції, Англії та США. Але «світила» медицини й досі не можуть пояснити, чому на тілі Мирни з’являються рани, ідентичні ранам розіп’ятого Ісуса — на голові, де був терновий вінок, і руках та ногах — куди забивали цвяхи. А ще тіло сирійки виділяє миро. Вчені підрахували, що з іконки у її домі витекло 65 кілограмів пахучої олії.

Всі статті рубрики