НОВИНИ ПЛЮС

15.04.2008

Семенюк піде у президенти

Соціалістична партія на своєму позачерговому з’їзді обрала кандидатом у президенти від своєї політичної сили голову Фонду держмайна Валентину Семенюк–Самсоненко. Як повідомляє прес–служба СПУ, за кандидатуру Семенюк проголосувало 128 делегатів, а за її конкурента Станіслава Ніколаєнка — 117.

А тим часом народний депутат IV та V скликань від СПУ Євген Філіндаш заявив про свій вихід із партії. За словами Філіндаша, «керівництво Соцпартії не витримало іспиту мідними трубами влади», перетворивши партію на «таку саму структуру з обслуговування своїх особистих кар’єрних і бізнес–інтересів, якими вже давно є більшість інших політичних сил». А Семенюк, яку партія висунула на президентські вибори, Філіндаш називає «однією з головних винуватиць нинішнього кризового стану СПУ».

Архіви звільнилися від комуністки

Кабінет Міністрів призначив на посаду голови Державного комітету архівів Олександра Удода. Раніше Кабмін звільнив з цієї посади комуністку Ольгу Гінзбург, яка головувала в Держкомархіві з 7 вересня 2007 року.

Юлю послухають у ПАРЄ

Сьогодні о 15.00 Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко проведе засідання Оргкомітету з проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, після чого відлетить до Страсбурга (Франція), де 14—18 квітня триває сесія Парламентської Асамблеї Ради Європи. Завтра український Прем’єр, яка запрошена на весняну сесію ПАРЄ як почесний гість, виступить перед делегатами.

Богатирьова в РНБО — шпигун «Регіонів» чи відступниця?

Секретар Ради національної безпеки й оборони Раїса Богатирьова на 17–й конференції Донецького обласного відділення Партії регіонів заявила, що ПР дає їй можливість проводити політику партії на тій посаді, яку вона обіймає. «Тому що РНБО — це якоюсь мірою орган, опозиційний будь–якому урядові. Саме з цього майданчика можна знайти можливість переконати владу прислухатися до опозиції і знайти вірний шлях руху», — наголосила Богатирьова, запевнивши, що розколу в ПР немає.

У відповідь Партія регіонів поширила заяву, в якій стверджується, що слова секретаря РНБО не відповідають дійсності. Мовляв, ніяких дій між РНБО і «Регіонами» «не було і бути не могло», оскільки «Партія регіонів перебуває в опозиції, у тому числі й до пропрезидентських політичних сил». «Вибір, зроблений Богатирьовою, — це її особиста справа, — зазначається в заяві. — Однак це не означає, що внутрішньопартійний демократизм дає право Богатирьовій заявляти про те, що на своїй нинішній посаді вона проводить політику Партії регіонів».