Гвинтокрили від Клуні

15.04.2008

Незважаючи на те, що цими днями Джордж Клуні вельми заклопотаний — разом із Рене Зеллвегер їздить по світу і презентує їхній новий фільм «Шкіряні голови» (Leatherheads), який в українському прокаті чомусь іде під назвою «Любов поза правилами», — про гуманітарну діяльність голлівудський красунчик теж не забуває.

Нагадаємо, що Джордж є послом миру ООН і дуже переймається врегулюванням різних воєнних конфліктів, зокрема у західному регіоні Судану — Дарфурі. Черговий благодійний акт «оскароносного» режисера й актора також стосується Дарфуру, де вже п’ять років триває громадянська війна, а страждає насамперед мирне населення — люди потерпають від голоду й жорстокості як повстанців, так і державних військ. Аби конфлікт швидше завершився, Клуні віддав 5,6 мільйона доларів на придбання гелікоптерів. Кошти він переказав у фонд Організації Об’єднаних Націй, яка спільно з Африканським союзом проводить у Судані миротворчу операцію ЮНАМІД.

Джордж звернувся до керівництва операції із запитанням, чи не потрібна якась допомога. Представники ЮНАМІД поскаржилися зірці, що їм бракує оснащення для проведення повітряних операцій. Зокрема, потрібні 18 гелікоптерів. Коли голлівудський миротворець дізнався, що в розпорядженні ЮНАМІД немає жодного (!) гвинтокрила, то був просто шокований. І негайно перекинув на рахунок фонду ООН вищевказану суму.