НОВИНИ ПЛЮС

11.04.2008

БЮТ і ПР — за підвищення бар’єра

Народний депутат Михайло Поживанов (фракція Блоку Тимошенко) пропонує парламенту підвищити прохідний бар’єр до Верховної Ради з 3% до 7%. Як інформує агенція «Українські новини», про це йдеться в проекті Закону «Про внесення змін до Закону «Про вибори народних депутатів України».

Раніше, 21 березня, депутатка від фракції Партії регіонів Ганна Герман повідомляла про ініціативу БЮТ провести переговори із ПР про підвищення прохідного бар’єру. Інший нардеп від «Регіонів», Михайло Чечетов, у коментарі «УМ» визнав зацікавленість його фракції в такому підвищенні й мотивував це потребою позбутися невеликих фракцій — утримувачів так званих «золотих акцій».

Декларація Васюника

Сукупний дохід віце–прем’єра Івана Васюника в 2007 році склав 361 423 грн. Згідно з поданою декларацією, Васюник, який минулого року працював заступником глави секретаріату Президента, отримав 242 860 грн. зарплати, 18,5 тис. грн. матеріальної допомоги і 100 тис. грн. од відчуження цінних паперів. На банківських рахунках пан Васюник гроші не тримає. Доход родини значно перевищив заробітки урядовця й склав 1 658 754 грн., на банківських рахунках членів сім’ї пана Івана — близько 3,5 мільйона гривень. Земельні володіння «гуманітарного» віце–прем’єра складають 0,8 га, сам він володіє двома квартирами площею 70,8 і 48,1 кв.м, а члени родини мають 0,4 га землі, помешкання на 276 кв. м і гараж. У дружини — авто «Ніссан Мурано».