4,5 млн. українців «орють» закордон

4,5 млн. українців «орють» закордон

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На сьогодні за кордоном перебуває близько чотирьох із половиною мільйонів українських трудових мігрантів. Найбільше наших у Росії — 2 мільйони, потім в Італії та США — по 500 тисяч, а також у Польщі — 450 тисяч осіб. Далі в рейтингу найпривабливіших «робочих місць» йдуть Іспанія (там працюють близько 250 тисяч наших співвітчизників), Чехія (150 тис.), Португалія (75 тис.), Греція (75 тис.), Велика Британія (70 тис.), Нідерланди (40 тис.).

Зразкова дівчинка Україна

Зразкова дівчинка Україна

Створення зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом ЄС розглядає як приклад для наслідування усім країнам, що співпрацюють із Союзом у рамках політики сусідства. Це думка голови відділу Європи та Центральної Азії Єврокомісії Леопольдо Рубіначчі, котрий із візитом побував у Києві. Досвід організації співпраці щодо створення ЗВТ буде перенесено на інші дер­жависусіди, пообіцяв Рубіначчі. «Це буде прецедентом того, що ми хочемо в подальшому робити зі своїми країнамисусідами», — цитує фразу пана інспектора «Німецька хвиля».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Космос, фараони і танець живота

Космос, фараони і танець живота

Учора, в заключний день візиту Президента Віктора Ющенка до Єгипту, ключовим було підписання угоди про співробітництво між двома країнами у сфері космічних досліджень та використання космічного простору в мирних цілях. «Це стратегічний документ, який­ визначатиме наші міждержавні відносини та відносини між відповідними корпораціями на десятки подальших років», — так прокоментував подію Президент. Угода вже реалізується: уранці Ющенко взяв участь у церемонії офіційного відкриття станції управління єгипетським супутником «Іджіпт Сат1», виготовленого в Україні й запущеного рік тому з космодрому Байконур українським ракетоносієм «Дніпро­1». «Це знак успішного виходу партнерства між Україною і Єгиптом на новий рівень», — заявив український лідер. Ющенко відзначив, що розвиток співпраці в космічній галузі був однією з провідних тем його переговорів із президентом Єгипту Хосні Мубараком напередодні. Ця зустріч відбулася в розкішному палаці лідера АРЄ, підступи до якого показово охороняють сотні автоматників.

Всі статті рубрики