Такі різні пари

10.04.2008
Такі різні пари

Зусиль Олени Савіної з ТІМ–СКУФу виявилося замало для перемоги над «Козачкою». (Фото Павла КУБАНОВА.)

Тоді як чоловічі українські команди в фазу «плей–оф» лише збираються вступити, представниці прекрасної статі у вівторок уже почали розіграш медалей. У стартовому матчі півфінальної серії до двох перемог у Дніпропетровську чемпіонки країни з «Дніпра» невимушено розібралися з четвертою за підсумками двох етапів командою, бердянською «Чайкою», перегравши її з розгромним рахунком 135:56 (64:30). Особливо в складі господарок відзначилися Юлія Яхіна й Ганна Покойова, які набрали по 23 очки, а також Марина Сазоненко (22). За гостей 17 пунктів назбирала Євгенія Якуніна. Можна не сумніватися, що наступне побачення команд 11 квітня стане для них і останнім у цьому сезоні.

У слабкому інтересі до жіночого баскетболу частково винна й національна федерація. Показово, що за півгодини (це з’ясувалося пізніше) до початку зустрічі між столичним ТІМ–СКУФом і запорізькою «Козачкою» в офісі ФБУ кореспондентові «УМ» не змогли назвати... час її початку. Що вже говорити про пересічних уболівальників — вони фактично позбавлені можливості стежити за іграми. Тому на трибунах і збираються, переважно, знайомі баскетболісток.

Протистояння киянок і запоріжанок виявилося значно запеклішим, ніж дуель у першій півфінальній парі. За дивним збігом обставин підопічні Марини Ткаченко та Юрія Велігури в сезоні 2007/08 обігрують один одного лише в гостях. Не став вийнятком і черговий поєдинок.

У другій і третій чвертях київського двобою запорізькі дівчата забезпечили собі комфортну перевагу — 61:45. І хоч як ТІМ–СКУФ старався, зумів лише скоротити відставання — у підсумку поразка 63:68. Найрезультативнішими у киянок стали Ірина Краснощок (18 очок + 10 підбирань) і Олена Савіна (16+10), а «Козачці» найбільше користі принесли Наталія Ісаченко (19+7) та Олена Фенько (18+11).

Другий матч серії суперниці проведуть завтра в Запоріжжі. Якщо команда Марини Ткаченко зуміє взяти реванш за поразку в рідних стінах, то третя, вирішальна, гра серії відбудеться в столиці 14 квітня.