Усім роззброїтися!

Усім роззброїтися!

Двічі на рік міліція Черкащини оголошує для громадян місячники добровільної здачі зброї. Цього року акція завершилася на початку квітня. Начальник управління громадської безпеки УМВС у Черкаській області Володимир Іващенко розповів «УМ», що торік мешканці області здали 342 одиниці зброї. Траплялися й екзотичні екземпляри. У Золотоноші принесли гладкостовбурну рушницю «бельгійку» 1898 року випуску. А у Корсунь–Шевченківському в листопаді здали кулемет «Максим» часів Першої світової війни. Тамтешній рибалка виловив його зі ставка.

Гоча в Грузію не хоче

Гоча в Грузію не хоче

Вітчизняні правоохоронці депортували до Грузії чергового так званого «злодія в законі» — 44–річного Фрідома Сулаквелідзе, відомого у кримінальному світі на прізвисько Гоча. Як повідомила «УМ» начальник прес–служби Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС Олена Мельник, колоритного «законника» було затримано ще 3 квітня в результаті вдало проведеної спецоперації «убозівців». МВС також повідомляє, що затримання і депортація цього особливо небезпечного злочинця відбулася в рамках реалізації Протоколу про співпрацю між МВС України та Грузії на 2008—2009 роки, підписаного півтора тижні тому у Тбілісі міністрами внутрішніх справ Юрієм Луценком та Іване Мерабішвілі.

«Харя» таки «засвітився»

«Харя» таки «засвітився»

Знешкоджена «бригада» мала міжрегіональні зв’язки, очолював її раніше п’ять разів засуджений донеччанин, відомий у кримінальному світі на прізвисько «Харя». Як повідомили «УМ» у прес–службі ГУБОЗ МВС, кілька років тому «Харя» звільнився з місць позбавлення волі, очевидно, щоб «замилити» очі правоохоронцям, спочатку навіть влаштувався працювати водієм вантажівки, але потихеньку сколочував власну «бригаду». Бандюки розпочали з розбою на автозаправках Донеччини — погрожуючи зброєю, відбирали мобільні телефони, готівку та автомобілі. Награбоване лише частково ділили між собою, решту ж, немов бізнесмени, вкладали у розвиток кривавої «справи». За гроші зі «злодійської каси» купували маски, зброю, наручники тощо й не гребували не лише пограбуваннями, а й підпалами, викраденнями автівок, залякуванням підприємців.

Всі статті рубрики