НОВИНИ ПЛЮС

01.04.2008

Україна підганяє Польщу

МЗС України просить Польщу ввести в дію угоду про малий прикордонний рух протягом місяця–півтора. «Ми просимо колег максимально прискорити цю роботу, — каже «Українській правді» міністр закордонних справ України Володимир Огризко. — Вони називали початок літа, ми сказали, що нас такий підхід не влаштовує». Нагадаємо, що в Україні документ набирає чинності згідно з рішенням уряду, в Польщі ж цей документ мусить ратифікувати парламент.

БЮТ піддався впливу активних киян

Компанія «Житлобуд» відмовилась від будівництва на території поруч із Жовтневою лікарнею в центрі Києва. «Сьогодні зранку ми отримали лист від компанії «Житлобуд», у якому вони повідомляють, що під впливом уряду вирішили добровільно відмовитись від будівельного майданчика», — повідомив учора на брифінгу перший віце–прем’єр Олександр Турчинов. «Житлобуд» направив листа меру Черновецькому, в якому «в односторонньому порядку відмовляється від ділянки». Турчинов закликав Київраду зібратися на сесію і скасувати рішення про виділення земельної ділянки біля Жовтневої лікарні. Додамо, що будівництво поблизу лікарні пов’язували з іменем народного депутата від БЮТ Івана Куровського. Київські активісти кілька місяців закликали БЮТ вплинути на свого нардепа. На прохання прокоментувати роль Івана Куровського у цій історії Турчинов відповів: «Наші депутати не займаються бізнесом. І ми цього від них вимагаємо».

Томенко запускає телепрограму

27 квітня на каналі ICTV стартує нова програма «Почни нове життя», ведучим якої буде один із лідерів БЮТ Микола Томенко. Телепроект розповідатиме про спортивні розваги й здоровий спосіб життя. Зокрема, як розповів учора на прес–конференції генеральний продюсер телеканалу Олександр Богуцький, у програмі йтиметься про правильний підбір спортивного одягу та аксесуарів, правила спортивних ігор тощо. Кожен випуск буде присвячений певній грі — тенісу, волейболу, баскетболу, футболу, й презентуватиме зірок спорту й шоу–бізнесу. «Ми хочемо зробити перший крок до залучення людей до здорового і спортивного способу життя», — цитує Томенка агенція «Ліга».